Galatasaray, Alanyaspor'u tek golle geçti

Galatasaray, Süper Lig'in 8. haftasında Corendon Alanyaspor'u 1-0 mağlup etti

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 21:20

Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Galatasaray, sahasında Corendon Alanyaspor'u 1-0 mağlup etti. Maçta tek golü 28. dakikada Yunus Akgün kaydetti.

İkinci yarıda karşılıklı ataklarla geçen maçta, Galatasaray etkili fırsatlar yaratmaya devam etti. 47. dakikada Lucas Torreira’nın vuruşu sonrası savunmadan dönen topa Kaan Ayhan ceza yayı gerisinden sert bir vuruş yaptı, ancak kaleci Ertuğrul Taşkıran, topu kornere çelmeyi başardı.

58. dakikada Mauro Icardi’den aldığı pasla hareketlenen Yunus Akgün, kaleci Ertuğrul’un müdahalesiyle zor anlar yaşattı. 80. dakikada Gabriel Sara’nın kullandığı kornerde Abdülkerim Bardakçı’nın kafa vuruşu da kaleci Ertuğrul tarafından kurtarıldı.

Galatasaray ligdeki iddiasını sürdürdü

Maçın son dakikalarında, 90+2. dakikada Marcos Lopes'in ceza sahasına girişi ve Serdar Dursun’a verdiği pas, Galatasaray için önemli bir fırsat doğursa da, Dursun’un vuruşu üstten auta gitti.

Galatasaray'da kaleci Fernando Muslera ve Kaan Ayhan sarı kart görürken, Alanyaspor'dan Jure Balkovec, Richard Coelho ve Nicolas Janvier de kartla cezalandırıldı.

Maçın ardından Galatasaray, aldığı bu galibiyetle puanını artırarak ligdeki iddiasını sürdürdü. Teknik direktör Okan Buruk, takımının performansından memnun kaldığını ifade etti. Alanyaspor ise karşılaşmadan mağlup ayrıldı ve galibiyet arayışına devam edecek.