Galatasaray’da transfer bilançosu: 34.2 milyon euro

Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray’ın transfer döneminde harcadığı toplam para açıklandı. Buna göre transfer döneminde 34.2 milyon euro harcayan Galatasaray, 30 milyon 350 euro da gelir elde etti

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 17:45

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleşen Galatasaray Divan Kurulu Eylül ayı Olağan Toplantısı konuşan Galatasaray Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İbrahim Hatipoğlu, transfer döneminde 34.2 milyon Euro harcadıklarını, 30 milyon 350 Euro da gelir elde ettiklerini söyledi.

Bonservis ve kira gelirleri toplamı 30 milyon 350 bin Euro

Futbol takımına 6 yabancı, 1 de 19 yaşında genç futbolcu transfer ettiklerini belirten Hatipoğlu, toplam harcanan bonservis bedelinin 34.2 milyon euro olduğunu söyledi. Giden oyunculardan bonservis ve kira gelirlerinin 30 milyon 350 bin euro olduğunu belirten Hatipoğlu, toplam harcamalarda kulübe oluşan yükün 3 milyon 850 bin euro olduğunu ifade etti.

Toplam maaş ücreti 45.9 milyon Euro

Oyuncular için ödenen sabit maaş ücretlerine değinen Hatipoğlu, “Sezon sonu mayıs ayı itibarıyla Galatasaray’ın futbolcularına ödediği sabit maaş ücreti 50 milyon Euro iken şu andaki takımımızın toplam maaş ücreti 45.9 milyon Euro. 4 milyon Euro’ya yakın maaşlarda tasarruf sağlanmıştır. Gelen oyuncularımızın yaş ortalaması 24.7. Bu oyunculara harcamış olduğumuz bonservis bedellerinde tamamında ileride daha fazla bedellere satılarak kulübümüz için gelir konusu olmaya adaydır. Ayrıca Şampiyonlar Ligi’nden elenmeden önce bu transferlerin 3’ünü gerçekleştirdik. 3 transferlerimizi elendikten sonra giden oyunculara bağlı olarak gerçekleştirdik. Şampiyonlar Ligi’nden elendik, hepimiz için üzüntü vericiydi. Yeni statüsüyle Avrupa Ligi de Galatasaray için önemli bir fırsat. Bu yıl 25. şampiyonluğumuz ve 5. yıldızımız için mücadele ediyoruz. Bu şampiyonluğa yürekten inanıyoruz. Avrupa Ligi’nde başarılı olacak kadromuz var. Sonuna kadar gideceğiz ve final oynayacağız" diye konuştu.