Galatasaray Spor Kulübü Eski Başkanı Adnan Polat kimdir?

Galatasaray’ın bu sene gerçekleşecek olan başkanlık seçimlerine Adnan Polat’ın aday olup olmayacağı çok konuşuldu. Adnan Polat kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2024 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2024 16:17

Geçmiş yıllarda Galatasaray Spor Kulübü’nün Başkanı olarak hizmet veren Adnan Polat, sarı kırmızılı camia tarafından oldukça sevilen bir isim oldu. 2024 yılında gerçekleşecek Galatasaray SK başkanlık seçimi için yeniden aday olacağı konuşulan Adnan Polat kimdir? Adnan Polat’ın bu iddialar karşısındaki tutumu ve hayatına ilişkin detayları, haberimizin devamında sizin için derledik.

Adnan Polat kimdir?

Adnan Polat, 23 Şubat 1953 tarihinde Erzurum'un Aşkale isimli ilçesinde dünyaya geldi. Işık Lisesi'nden 1971 yılında, Amerika Birleşik Devletleri'nin New York Long Island Üniversitesi İş İdaresi Bölümü'nden ise 1976 yılında mezun oldu. İş hayatına aynı yıl Polat Holding'e bağlı Polat İnşaat Anonim Şirketi'nin şantiyelerinde çalışarak başlayan Adnan Polat, 1981'den itibaren Polat Holding’in Sanayi Grubu’nun yönetimini üstlendi. Polat, bu süre zarfında Sanayi Grubu'nu uluslararası alana taşıdı. 7 Mart 1997'de Tayland Fahri Konsolosluk görevine atandı. Evli ve iki çocuk babası olan Adnan Polat, TÜSİAD, İKV ve İTO üyesidir. Ayrıca, İtalya Cumhurbaşkanı tarafından topluma ve cemiyete hizmet edenlere verilen İtalya Devlet Nişanı'na layık görülmüştür.

Adnan Polat hangi partiden?

1999 yılında CHP'den (Cumhuriyet Halk Partisi) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu, ancak seçilemedi. İki yıl sonra SERKAP (Seramik Kaplama Malzemeleri Üreticileri Birliği) Başkanlığı’na getirildi ve 2002 yılında Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı seçildi.

Adnan Polat Galatasaray başkanlığına aday mı?

1992-1996 yılları arasında 4 yıl boyunca Galatasaray Spor Kulübü (SK) Başkan Yardımcılığı ve Futbol Komitesi Başkanlığı yaptı. Adnan Polat, Mart 2006'dan Mart 2008'e kadar Özhan Canaydın döneminde Galatasaray SK Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Mart 2008'de yapılan başkanlık seçimini 2148 oy alarak kazanarak Galatasaray Spor Kulübü'nün 33. Başkanı oldu. 7 Mart 2010'da yapılan Galatasaray SK Seçim Genel Kurul Toplantısı'nda 5 bin 234 oydan 2 bin 944'ünü alarak diğer başkan adayı Adnan Öztürk'ün önünde seçimi kazanan Adnan Polat, Galatasaray SK'nin başkanlığını yeniden üstlendi. Adnan Polat’ın bu sene yapılacak başkanlık seçimleri için yeniden aday olacağı konuşuluyordu, ancak Polat bu iddiaları yalanladı.

Adnan Polat neyin sahibi?

Adnan Polat, Polat Holding’in sahibidir.