Göztepe, Gürsel Aksel’de üçledi!

Trendyol Süper Lig’in 6.haftasında Göztepe Spor Kulübü, evinde Bellona Kayserispor’u 3-0 mağlup etti. Göz-Göz, ligde aldığı ikinci galibiyetle sıralamada avantajı kaptı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 22:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 22:17

HÜSEYİN DEMİR  Trendyol Süper Lig’de büyük heyecan milli aranın ardından devam ediyor. Sezonun 6.haftasında Göztepe Spor Kulübü, Gürsel Aksel Stadyumu’nda Bellona Kayserispor’u misafir etti. Göz-Göz, 16 günün ardından taraftarları önünde maça çıktı. Maçın başından sonuna kadar oyunun üstünlüğünü elinde tutan Göztepe Spor Kulübü, Taha Altıkardeş ve Juan Santos Da Silva ve Doğan Erdoğan’ın golleriyle sahadan 3-0 galip ayrıldı.  Böylelikle Göz-Göz, ligde 2 galibiyet, 3 beraberlikle 9 puanla yenilmezlik serisini sürdürüyor. Önümüzdeki hafta İzmir temsilcisi Samsunspor deplasmanında sahaya çıkacak. 

GÖZTEPE’DEN GOL YAĞMURU

Göz-Göz, maça hızlı ve tempolu başlarken ön alanda David Tjanic ve Juan Silva ile baskılı oynadı. Göztepe, 3-4-1-2 dizilişi ile sahaya çıkarken Kayserispor ise 4-2-3-1 ile çıktı. Her iki takımda basit top kayıpları yaparken ev sahibi takım hücumda pozisyon üretmeye çalıştı.13.dakikada Djalma ile yüklenen Göz-Göz, köşe vuruşunda seken topu Taha Altıkardeş’in ayak ucuyla dokunduğu pozisyon gol oldu. 17.dakikada Romulo, kaleci Onurcan ile karşılaştığı pozisyonda topu rakip filelere gönderirken karşılaşmanın hakemi Ozan Ergün, VAR kararıyla golü iptal etti. Misafir takım 22.dakikada Duckens Nazon ile Göztepe kalesinde tehlike yarattı. Maçın 30.dakikasında Romulo’nun ceza sahasının içinden vurduğu sert şutu kaleci Onurcan çıkardı. Kayserispor, hücumda üst üste ürettiği pozisyonlar ile gol şansını zorladı.45.dakikada David Tijanic’in kaleciden dönen şutunu Juan Santos Silva gole çevirdi. İlk yarı Göztepe’nin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

GÖZ-GÖZ HATA YAPMADI

İkinci yarıya her iki takımda basit top kayıpları ile başlarken 54.dakikada oyunda tansiyon yükseldi. Kayserispor hızlı hücumlardan gol arayışına girerken Göztepe orta sahada top çevirdi.65.dakikada Japon yıldız Kuryu Matsuki alkışlarla oyuna girdi. Matsuki’nin oyuna girmesiyle ön alanda baskı başladı. Karşılaşmanın 70.dakikasından sonra oyunda sertlik arttı. 90.dakikada Matsuki rakip kaleye tehlikeli anlar yaşattı. 90.dakikada Doğan Erdoğan’ın golüyle Göztepe sahadan 3-0 galip ayrıldı.

GÖZTEPE: Mateusz Lis, Taha Altıkardeş, Helıton, Juan Santos Sılva, Anthony Junıor Dennıs, Malcom Bokele, Davıd Tjanıc, Djalma Da Sılva Fılho, Ogün Bayrak, Romulo, Isaac Solet

Teknik Direktör: Stanimir Stoilov

BELLONA KAYSERİSPOR: Onurcan Piri, Joseph Larweh Attamah, Dimitrios Kolovetsıos, Cardoso, Kartal Kaya Yılmaz, Dupe Mockens Nazon, Mehdi Bourabia, Lınoel Carole, Ramazan Civelek, Hasan Ali Kaldırım, Aylton Morte

Teknik Direktör: Serhat Süslü

Stadyum: Gürsel Aksel

Hakemler: Ozan Ergün, Kerem Ersoy, Anıl Usta, Oğuzhan Çakır

Gol: Taha Altıkardeş(13.dk), Juan Santos Silva (45+3), Doğan Erdoğan ( 90.dk)

Sarı kart: Anthony Dennıs (26.dk), Hasan Ali Kaldırım (54.dk), Solet (75.dk)