İspanya’da Formula 1 rüzgarı

Formula 1’de sezonun onuncu yarışının yapılacağı Barcelona’da gözler yarışa ilk sırada başlayacak olan McLaren sürücü Norris’e çevrildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2024 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2024 12:27

Muhabir-Berkay Erden / Bercelona-Catalunya Yarış Pisti’nde saat 16:00’da başlayacak olan yarış için nefesler tutuldu. Redbull sürücü Max Verstappen’in liderliğinin sürdüğü şampiyonada son güncellemelerle birlikte hızlanan McLaren takımı Lando Norris ile sıralama turlarından lider ayrılarak sezonun onuncu yarışına pole pozisyonunda başlayacak.

Pole pozisyonunda yarışa başlayacak olan Norris’in hemen arkasında şampiyona lideri Verstappen yer alırken; Mercedesler Hamilton ile üçüncü George Russell  ile dördüncü sıraya yerleşti.

Ferrariler istedikleri yerde değil

Şampiyonada takımlar ve sürücüler klasmanında ikinciliğe sahip olan Ferrari yarışa istediği noktadan başlayamıyor. Güncellemeler ile hızlanan rakipleri karşısında geride kalan Ferrari sürücüleri yarışa beşinci ve altıncı sıradan başlayarak rakiplerine yetişmeye çalışacaklar.

İkincilik koltuğu el değiştirebilir

Pilotlar şampiyonasında üçüncü sırada buluna McLaren sürücü Lando Norris, 138 puan ile ikinci sırada bulunan Ferrari Sürücü Charles Leclerc’in sadece 7 puan gerisinde bulunuyor. Norris’in yarışı kazanması durumunda Leclerc’in ikinciliğini koruyabilmesi için en hızlı tur puanını cebine koyarak ikinci olması gerekiyor.