İzmir derbisini Aras Kargo kazandı

KFC Kadınlar 1. Ligi’nde 16. haftada İzmir derbisinde Aras Kargo ile Göztepe kozlarını paylaştı. Aras Kargo, Göztepe’yi 3-2’lik setle mağlup etti. Maçın özeti ve istatistikleri haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2024 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2024 18:20

KFC Kadınlar 1.lig'de büyük heyecan devam ediyor. Birbirinden heyecanlı ve keyifli maçlar oynanırken kalite, rekabet artıyor. Sezonun 16. haftasında Aras Kargo ile Göztepe İzmir Atatürk Voelybol Salonu Vestel Spor Komleksinde karşı karşıya geldi. Büyük heyecana sahne olan derbi TVF Youtube hesabından yayınlandı. İzmir derbisinde kazanan Aras Kargo oldu. Böylelikle Aras Kargo 12. galibiyetini elde ederek 2. sırada yerini korudu. Göztepe ise 7. mağlubiyetini elde ederek 5. sıraya geriledi.

GÖZTEPE HIZLI BAŞLADI

İzmir derbisinde Göztepe maça hızlı ve tempolu başladı. 7-2’lik seri yakalayan sarı kırmızılılar maçın başında skor üstünlüğünü elinde tuttu. Damla Tokman ve Duygu Güncü’nün sayıları ile Göz-Göz, 10-5 öne geçti. Aras Kargo’da Yuliya Boyko ve Jovana’nın skorer oyunuyla farkı kapatmaya çalıştı (10-7). Derin Taşdemir ile ev sahibi ekip geri döndü (12-16). Göztepe’nin 25-19’luk üstünlüğüyle ilk set sona erdi.

ARAS KARGO GERİ DÖNDÜ

İkinci sette oyunun seyir zevki arttı. Karşılıklı sayılarla oyunun üstünlüğü sürekli el değiştirdi. Göztepe, Semra ile öne geçmeye çalışırken Aras Kargo Selin ve Yuliya ile eşitliği sağlamak istedi. Dominikli Madeline Guillen devreye girdi ve skor 9-11 oldu. Ev sahibi ekip Yuliya Boyko’nun skorer oyunuyla öne geçti (14-11). İlker Alkan mola aldı. Mola dönüşünde sarı kırmızlılar oyundan kopmadı. Aras Kargo, ikinci seti Jovana Cirkovic’in sayısıyla 25-17’lik skorla ikinci seti kazandı.

Üçüncü set nefesleri kesti. Aras Kargo 13-10 öne geçti ve Göztepe molayı aldı. Ev sahibi takım oyunun üstünlüğünü ele geçirdi. Üçüncü seti ev sahibi takım 25-18’lik skorla önde bitirdi. Göztepe, dördüncü sette oyun disiplininden kopmadı ve 20-25’lik skorla eşitliği sağladı. Beşinci seti Aras Kargo, 15-7’lik skorla aldı. Aras Kargo sahadan 3-2’lik setle galip ayrıldı.