Karşıyaka Spor Kulübü’nde İlker Ergüllü dönemi devam ediyor

Karşıyaka Spor Kulübü Olağan Mali Genel Kurul ve Seçimli Genel Kurul Toplantısında seçime tek liste ile giren mevcut başkan İlker Ergüllü yeniden başkan seçildi. Yeşil kırmızılıların borç listesi açıklandı. Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2024 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2024 17:20

Karşıyaka Spor Kulübü Olağan Mali Genel Kurul ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı Bostanlı Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşti.  Mevcut Başkan İlker Ergüllü seçime tek liste ile girdi. Karşıyaka’da yönetime gelen yönetim kurulunun görevi üç yıl olacak. Toplantıda kulübün borç listesi açıklanırken 2024-2025 sezonunun taslak bütçesi belirlendi.

YÖNETİM KURULU OLARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, “Sayın divan başkanım, yönetim kurulu üyeleri ve tüm Karşıyakalılar hoş geldiniz. Bugün bir yıl içerisinde yaptığımız etkinlikleri sunduk. Turgay Büyükkarcı ile yaptığımız toplantı sonucunda eski yönetim ile güç birliği içerisinde çalışmak için önerge verildi. Saygın Büyükkarcı bana çok destek oldu… Voleybol, basketbol ve diğer branşlarda sponsor olarak bize destek sundu. Karşıyaka camiasına hizmet için göreve geliyoruz. Elbette hatalarımız olacaktır, mühim olan bu hataları çözüm üretmektedir. Üç yıl içerisinde umarım ben ve yönetim kurulu olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız… Birbirimizi karalamaktansa destek olmak istiyoruz. Yıl içerisinde ve sonraki dönemlerde çok eleştiriler alabiliyoruz. Bütün eleştirilere açığız ama yapıcı çözümler ile birlikte… Önceliğimiz finansal yapı içerisinde kulübün sürdürülebilir olmasını hedefliyoruz. Türk sporunda kulüplerin yaşadığı sorunlar olduğu gibi bizim kulübümüzde var. Sportif başarılarda akıl ve fikir birliği yaparak ortak noktada çözüm üreteceğiz” diye konuştu.

BORÇ 400 MİLYON TL

Karşıyaka’nın kongresinde kulübün toplam borcu 30 Nisan 2024 tarihi itibarıyla 400 milyon 686 bin TL olarak açıklandı. Yöneticilere olan borçlar 43 milyon 862 bin, sporcular ve personele olan borçlar 26 milyon 833 bin, vergiler 53 milyon 42 bin, SGK ödemeleri 37 milyon 820 bin TL olarak belirlendi. Yeni spor yasası, TEFE-TÜFE oranları ve döviz kuru hesaplamalarıyla yönetimin tüzükte belirtilen borçlanma yetkisini aşmadığı bildirildi. Toplam temliksiz yönetici alacakları 39 milyon 744 bin TL olarak açıklanırken, 30 Nisan sonrası bu rakamlardan camianın önemli isimlerinden Nazım Torbaoğlu’nun 4 milyon 158 bin TL, yöneticilerden Mustafa Karabağlı’nın 5 milyon TL, Cenk Karace’nin 550 bin TL alacaklarını kulübe bağışladıklarını açıkladı. Başkan İlker Ergüllü de daha önce kulübe verdiği tüm mali desteği bağışlamıştı. 7405 Sayılı Kulüpleri Kanunu gereği yönetim kurulu ve denetim kurulu açıklandı.