Konyaspor- Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak?

Süper Lig'in heyecanı devam ediyor. 32. hafta mücadelesinde Konyaspor, deplasmanda Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek. Futbol tutkunlarının heyecanla beklediği Konyaspor- Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte detaylar haberimizde

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2024 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2024 14:06

Trendyol Süper Lig'in heyecanı 32. hafta mücadelesiyle devam ediyor. Konyaspor, son haftalarda formunu yükseltmiş olan Kasımpaşa'ya konuk olacak. Lig tablosunda 33 puanla 16. sırada bulunan yeşil-beyazlı ekip, zorlu Kasımpaşa maçından galibiyetle ayrılarak puanını artırmayı hedefliyor. Peki, Konyaspor- Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? Detaylar haberin devamında…

Konyaspor- Kasımpaça maçı ne zaman?

Konyaspor ile Kasımpaşa arasında 13 Nisan Cumartesi günü, Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda oynanacak olan müsabaka saat 13.30’da başlayacak. Konyaspor'un deplasmanda karşılaşacağı bu önemli mücadele, futbol severler için büyük bir heyecanla bekleniyor. Maçın saati ve stadyumu netleştiğine göre, şimdi hangi kanalda yayınlanacağını öğrenmek için geri sayım başlıyor.

Konyaspor- Kasımpaça hangi kanalda?

Konyaspor ile Kasımpaşa arasındaki mücadele, Bein Sports 1 ekranlarından sporseverlerle buluşacak. 13 Nisan Cumartesi günü saat 13.30'da başlayacak olan maç, Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda gerçekleşecek. Futbol tutkunları, heyecan dolu bu karşılaşmayı izlemek için ekran başına geçmeye hazırlansın

Süper Lig nedir?

Türkiye'nin en üst seviye futbol ligi olan Süper Lig, 20 takımın mücadele ettiği bir organizasyondur. Her takım, diğerleriyle çift devreli olarak karşılaşır, yani bir sezonda her takım birbirine iki kez rakip olur. Sezon boyunca toplam 38 hafta ve 380 maç oynanır. Ligdeki en üst sıradaki takım şampiyon olurken, son dört sıradaki takım 1. Lig'e düşer ve yerlerine 1. Lig'den üç takım yükselir.

Süper Lig, Ağustos'tan Mayıs'a kadar devam eden dokuz aylık bir organizasyondur. 2023-24 sezonunda UEFA ülkeler sıralamasında 12. sırada yer alan Türkiye, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne bir takım ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne iki takım gönderir. Türkiye Kupası şampiyonu olan ve ilk üçe giremeyen bir takım ise UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 2. eleme turuna katılma hakkını elde eder.

Süper Lig'in kökenleri 1959 yılına dayanır, o dönem "Millî Lig" adıyla başlamıştır. İlk sezonunda 16 takımın katıldığı lig, İstanbul, Ankara ve İzmir bölgesel liglerinden ekiplerin yer aldığı iki gruba ayrılmıştır. Grup birincileri arasında oynanan maçlar sonucunda şampiyon belirlenmiştir. 1962-63 sezonunda adı "Türkiye 1. Futbol Ligi" olarak değişirken, 2001-02 sezonunda "Süper Lig" adıyla anılmaya başlanmıştır. Zamanla farklı sponsorlarla yapılan anlaşmalar neticesinde lig ismine sponsorların adı da eklenmiştir.

Süper Lig'in tarihinde toplam 75 farklı takım yer almıştır. Şu ana kadar altı farklı takım şampiyonluk unvanı elde etmiştir: Galatasaray (23 kez), Fenerbahçe (19 kez), Beşiktaş (16 kez), Trabzonspor (7 kez), Bursaspor (1 kez) ve İstanbul Başakşehir (1 kez). Son tamamlanan sezon olan 2022-23'te şampiyonluğa ulaşan ekip Galatasaray'dır.