Menemen FK'nın kadrosu değişti

Menemen FK Teknik Direktörü Burhanettin Basatemür, maliyetli oyuncularla yollarını ayırıp genç ve hedefi olan oyunculara yönelerek takımı gençleştirdiklerini ve maddi anlamda küçülmeye gittiklerini ancak oyunlarının küçülmediğini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 15:52

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta yer alan Menemen FK, sezona güçlü bir başlangıç yaparak ilk üç maçını kazandı ve 9 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Yaz transfer döneminde takımın başına getirilen Burhanettin Basatemür, kısa sürede yakalanan başarıyı değerlendirdi. Somaspor’dan ayrıldıktan sonra Menemen FK’da önemli bir değişim süreci başlattıklarını vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Geçen sezon büyük harcamalar yapılmıştı ancak istenilen başarı elde edilemedi. Biz bu yıl kadroyu gençleştirerek daha az maliyetli ve hedefi olan oyunculara yöneldik" ifadelerini kullandı.

Her geçen gün daha iyiye

Sezona hızlı bir başlangıç yaptıklarını belirten Basatemür, "Futbolda üç maç kazanmak her şey demek değildir, ayaklarımız yere sağlam basmalı. Zorlu maçlar oynadık ve özellikle son maçımız olan Derince karşısında daha iyi bir performans sergiledik. Pozisyonlar bulduk ama skoru daha fazla artıramadık. Genel olarak oyun anlamında her gün daha iyiye gittiğimizi düşünüyorum" dedi. Ayrıca, genç oyuncuların gelişiminin takıma olumlu yansıdığını ve bu durumun işlerini kolaylaştırdığını belirtti.

Rakiplerimize çok az pozisyon verdik

Savunmaya da büyük önem verdiklerini vurgulayan Basatemür, "Oyuncularımıza sürekli oyunun her iki yönünü anlatıyoruz. Top bizdeyken hücum ederken, top rakipteyken takım savunmasını geliştirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda şu ana kadar iyi iş çıkardık, rakiplerimize çok az pozisyon verdik. Üç maçta yalnızca bir gol yememiz, takım savunmasının başarısının bir yansıması" dedi.

Süper Lig'e oyuncu çıkabilir

Menemen FK'da Süper Lig seviyesinde oyuncular olduğunu da ifade eden Basatemür, "Bu süreç ikinci yıldan itibaren daha belirgin hale gelebilir. Şu an için iki ya da üç oyuncunun Süper Lig’e gidebilecek potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Sezon sonunda hep birlikte göreceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.