Milli Judocu Salih Yılmaz kimdir? Salih Yıldız kaç yaşında?

Salih Yıldız kimdir ve Paris 2024 Olimpiyatları'nda nasıl bir başarı elde etti? Milli judocu Salih Yıldız, Paris 2024 Olimpiyatları'nda çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Gürcü sporcu Giorgi Sardalashvili'yi mağlup eden Yıldız, böylece yarı finale çıkmayı başardı ve madalya kazanma hakkı elde etti. Peki, Salih Yılmaz kimdir? Salih Yıldız kaç yaşında?

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 14:54

Paris Olimpiyatları'nda yer alan judocu Salih Yıldız, çeyrek finalde dünya şampiyonu Gürcü sporcu Giorgi Sardalashvili'yi yenerek yarı finale yükseldi. Bu başarının ardından, Salih Yıldız'ın spor kariyeri ve elde ettiği başarılar mercek altına alındı. 2012'den itibaren judo yapan Salih Yıldız, bugüne kadar Türkiye şampiyonu unvanını 10 kez kazandı. Milli Judocu Salih Yılmaz kimdir? Salih Yıldız kaç yaşında?

SALİH YILMAZ KİMDİR?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda judo branşında yarı finale çıkan Salih Yıldız, finale doğru emin adımlarla ilerliyor.

2001 yılında Iğdır’da doğan Salih Yıldız, 60 kg kategorisinde 2024 Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı.

Salih Yıldız, daha önce yaptığı açıklamada Ağrı Dağı eteklerinden çıkıp uluslararası başarılar elde etmeyi hedeflediğini belirtmişti.

22 yaşındaki milli judocu Salih Yıldız, 2012 yılında başladığı judo kariyerinde 10 kez Türkiye şampiyonluğu kazanmıştır. Ayrıca Balkan ve Avrupa şampiyonlukları ile gençler dünya ikinciliği gibi önemli başarılara sahiptir.

SALİH YILDIZ KAÇ YAŞINDA?

Milli judocu Salih Yılmaz 22 yaşındadır.