Ömer Tok: Takımdan memnunum

Voleybol 1. Lig’den şampiyon olarak Efeler Ligi’ne çıkan Altekma’nın başantrenörü Ömer Tok, takımından memnun olduğunu belirterek ilerleyen dönemlerde oyuncuların performansının daha da iyi olacağını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 13:15

Geçtiğimiz sezonda Alpaslan Endüstri Erkekler Voleybol 1. Ligi’nde şampiyon olarak Efeler Ligi’ne çıkan Altekma, İzmir derbisinde Arkas Spor’u mağlup ederek sezona iyi bir başlangıç yaptı. Lig’de çıkışa geçmek isteyen Altekma’nın başantrenörü Ömer Tok, gazetemize özel açıklamalarda bulunurken hedeflerini anlattı. Deneyimli antrenör, altyapılara ve genç sporculara tavsiyelerde bulundu.

HEDEFİMİZ AVRUPA

8 yıldır görev aldığınız Altekma'yı şampiyon yaparak Efeler Ligi'ne çıktınız. Yeni sezondan önce hedeflerinizden bahseder misiniz?

Şampiyon olarak tekrardan Efeler Ligi’ne çıktığımız için mutluyuz ve gururluyuz. Genç bir takımla bunu başardığımız için ayrıca mutluluk duyuyorum. Efeler Ligi’ne galibiyetle başladık, sezondan önce Türkiye Kupası oynadık ve çeyrek finale yükseldik. Hazırlık dönemimizi iyi geçirdik, uyum olarak başarılı bir süreci tamamladık. Lig’de ilk önceliğimiz güvenli bir sırada yer almak. Mümkün olduğunca üst sıraları hedefliyoruz. İlk sekiz içerisinde olup Avrupa’da mücadele etmek istiyoruz. Potansiyelimizi açığa çıkartarak yavaş yavaş ilerlememiz gerekiyor. Şimdilik iyi işler çıkarsak da yolumuz uzun… Takımımızın uyumu gayet iyi önümüzdeki dönemlerde daha kaliteli bir şekilde oynayacağız.

EFELER LİGİ’NDE KALİTE ÜST SEVİYEDE

Efeler Ligi'ndeki kalite ve rekabeti nasıl gözlemliyorsunuz? Marka değeri açısından ligimiz ne durumda?

Bu sene tüm takımlar için zor geçecek. Ligin kalitesi ve zorluk seviyesi oldukça yüksek… Marka değeri açısından şunu söyleyebilirim; Türkiye’de dünya yıldızlarının yer aldığı bir organizasyonda mücadele ediyoruz. Olimpiyat şampiyonlarının olduğu sporcular ligimizde yarışıyor. Efeler Ligi zor geçecek çünkü rekabet en üst seviyelerde olacak. İki İzmir takımının Efeler Ligi’nde olması bence çok kıymetli. Hem Türk voleybolu için hem de İzmir voleybolu için çok değerli. Arkas Spor ve Altekma voleybolumuza değer katmaya devam ediyor.

OYUNCULARIMDAN MEMNUNUM

Dmitrii Bahov, Maxim Buculjevic gibi tecrübeli oyuncuları transfer ettiniz. Bu ikilinin takıma sağlayacağı katkı ve destek için neler söylemek istersiniz?

Dmitrii Bahov, Maxim Buculjevic gibi iki tecrübeli oyuncuyu transfer ettik. Takımımız genç ve dinamik bir kadrodan oluşuyor. Bahov’u uzun yıllardan beri takip ediyorduk, transfer etmek istediğimiz bir oyuncuydu. Bu sene bizimle birlikte forma giyiyor. Şu ana kadar ikisinin oyuna kattığı değer çok önemli. Oyuncularımdan memnunum, performansları daha da iyiye gidecektir.

GENÇ OYUNCULAR SABIRLI OLMALI

Altekma aynı zamanda genç kadrosuyla 2. Lig'de mücadele ediyor. Altyapıdan A takıma çıkan oyunculara tavsiye ve önerileriniz neler?

2. Lig’de altyapı sporcularımızın gelişimi için orada mücadele ediyoruz. İzmir’de maalesef bu alanda büyük boşluk var. Arkas Spor ile Altekma altyapı oyuncu gelişimine önem veriyor. İki takım olunca şehir içerisinde doğru düzgün hazırlık maçı yapamıyorsunuz. Genç sporcularımıza 2. Lig’de ayrı bir takım kurarak gelişimlerini yakından takip ediyoruz. Gençlerin ilk önce çok sabırlı olmaları gerekiyor. Çok çalışarak, bol bol maç izlemelerini tavsiye ediyorum.

Kariyer hedef ve planlarınızda neler var?

Şu anda takımımı çalıştırmaktan mutluyum. Kendimle beraber organizasyonun en üst seviyeye çıkması için çok çalışacağım. Başarılı olmak için yeteri kadar nedenimiz var. Sahada verdiğimiz mücadelede taraftarımızın bizimle birlikte olması bize ciddi anlamda güç veriyor. O yüzden buradan taraftarlarımıza sesleniyorum; bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayın.