Penaltılarda kazandı: İngiltere, EURO 2024’te yarı finaline yükseldi!

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Çeyrek Final karşılaşmasında İngiltere, penaltı atışlarına giden maçta İsviçre'yi 5-3 yenerek yarı finale yükseldi

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 21:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 21:53

Almanya'nın ev sahipliğindeki 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda heyecan doruktaydı! İngiltere ile İsviçre arasında oynanan çeyrek final maçı, Düsseldorf Arena'da nefes kesen anlara sahne oldu. İtalyan hakem Daniele Orsato'nun yönettiği müsabakada gol perdesi, uzun süren gerginlikten sonra 75. dakikada Breel Embolo'nun fileleri havalandırmasıyla açıldı.

İsviçre'nin öne geçmesiyle beraber İngiltere, hızla karşılık aradı ve 80. dakikada Bukayo Saka'nın sert vuruşuyla eşitliği sağladı. Normal süresi 1-1 tamamlanan maçta uzatmalara gidildi. Uzatma dakikalarında da skor değişmeyince penaltı atışları kaderi belirledi.

İngiltere'de Cole Palmer, Jude Bellingham, Bukayo Saka, Ivan Toney ve Trent Alexander-Arnold'un serbest vuruşları, fileleri havalandırarak takımlarını 5-3'lük skorla yarı finale taşıdı. İsviçre'de ise Akanji'nin kaçırdığı penaltı, İngiltere'nin avantajını pekiştirdi.

Gareth Southgate'in öğrencileri, Hollanda - Türkiye eşleşmesinin galibiyle yarı finalde karşılaşacak. İngiltere milli takımı, bir kez daha Avrupa Şampiyonası'nda adını yarı finale yazdırarak taraftarlarını heyecanlandırdı.