Rüzgar kız Aysel Önder: Olimpiyatlarda hedef altın madalya

Paris 2024 Paralimpik Olimpiyat Oyunları’na katılacak olan Para Atlet, namıdiğer rüzgar kız Aysel Önder, hedefinin altın madalya olduğunu söyledi 

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 10:31

Türkiye'nin gururu olan Özel Sporcularımız tarih yazarak başarıdan başarıya koşuyor. Altın çağını yaşayan paralimpik sporcular destan yazıyor. Üst üste elde edilen rekorlarla göğsümüzü kabartan İzmirli Aysel Önder, kadınlar 400 metre finalinde 57.54 saniyelik derecesiyle şampiyona rekoru kırdı. Paris 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’ndan önce rüzgarın kızı Aysel Önder, gazetemize özel açıklamalarda  bulundu. Yoğun antrenman ve çalışma temposunda çalışan milli sporcu olimpiyatlarda altın madalya almak istediğini belirtti.

GURUR VERİCİ

Son turnuvada kadınlar 400 metre finalinde 57.54 saniyelik dereceyle rekor kırarak altın madalya elde ettiniz. Şampiyonada 400 metre kategorisinde Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandırdınız. Duygu ve düşüncelerini merak ediyoruz?

Öncelikle teşekkür ediyorum… Tabii ki ülkemiz adına önemli başarılara imza atıyoruz. Madalya kürsüsüne çıkmak bizim için büyük onur ve gurur verici...  Madalyaları elde etmek bende çok güzel bir his uyandırıyor. Herkes gibi bende çok mutlu oldum. Verilen emeklerin karşılığını almak çok önemliydi. Bizim için bayrağımızı dalgalandırmak ve bu gururu yaşamak elbette kolay değildi... Milli marşımızın kürsüde okunması Türk bayrağımızın dalgalanması beni onurlandırdı.

Başarıların perde arkasında neler var? Yarışmalara hazırlık sürecin nasıl oluyor?

Esasında başarıların perde arkasında çok daha zor bir süreç vardı. Öncelikle haftanın 6 günü antrenman yapıyoruz. Tabi bu süreç sadece antrenman ile sınırlı kalmıyor. Onun haricinde önemli sorumlulukların oluyor. Fizyoterapistlerimizle, psikoloğumuzla hep iletişim halindeyiz... Bu sporun mental kısmı çok daha zordur. Her sporcu yarışmanın son bölümlerinde fiziksel ağrı çekiyor veya spor yaralanmaları yaşıyor. Elbette her sporcu sakatlanıyor, ağrı hissediyor, beslenmeye dikkat ediliyor. Zihin yorgunluğu ve yarış gerginliği derken olayı bir bütün olarak görmek gerekiyor.

EMEĞİMİN KARŞILIĞINI ALIYORUM

Toplamda 5 altın madalya ile şampiyonanın “en iyi atleti ödülünü” alma başarısını gösterdiniz. Geçtiğimiz ay Japonya’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda Avrupa rekoru kırdınız. Bireysel gelişiminizi nasıl gözlemliyorsunuz?

5 altın madalya ve şampiyonanın "en iyi atlet ödülünü" aldım bunun için söyleyecek çok fazla bir şey yok aslında... 8 yıldır verilen emeklerin karşılığını alıyoruz. Sadece çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Haftanın 5 günü antrenmanım oluyor. Yoğun antrenman ve çalışma temposunda çalışıyorum. Onun haricinde psikoloğu, fizyoterapisti derken baya yoğun bi tempo içerisindeyiz...  Tabi kolay değil ama vücut bir şekilde alışıyor.

OLİMPİYATLARDA ÜLKEMİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na hazırlanıyorsun. Olimpiyat hedeflerini bizimle paylaşır mısın?

2024 Paris olimpiyat oyunları için kota aldığım için çok mutluyum... Umarım 2024 Paris olimpiyatlarında altın madalya hedefimizi gerçekleştiririz. Zirve tek kişiliktir. Her zaman zirvede olabilmek için yarışacağım ve ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim.

Para Atletizmin ülkemizdeki gelişimini nasıl gözlemliyorsun? Son dönemlerde önemli başarılara imza attık. Düşüncelerini merak ediyoruz?

Para atletizm son dönemlerde çok güzel çıkış yapıyor. Ülkemizi çok güzel temsil ediyoruz ve bunun bir sporcu için büyük gurur kaynağı olduğunu söyleyebilirim. Elde ettiğimiz başarılar aileler içinde çok gurur verici... Bizim arkamızda duran durmayan herkese çok teşekkür ediyoruz.

ALTIN MADALYAYI HEDEFLİYORUZ

Kariyer hedef ve planlarınızda neler var? Merak ediyoruz?

Kariyer ve hedef planlarımızda 2024 Paris olimpiyatlarında altın madalya alıp bayrağımızı göklerde dalgalandırmak yer alıyor. Daha sonrası için çok çalışıp 2028 Los Angeles olimpiyatlarına hazırlanıp tekrar kota için mücadele etmek istiyoruz.

Başarılarınız genç kadınlara ilham verirken minik ve genç sporculara örnek oluyor. Minik sporculara öneri ve tavsiyeleriniz neler?

Genç ve minik sporcular için tek söylemek istediğim şey ne olursa olsun Hiçbir zaman pes etmeyin! Hayallerinizin peşinden gidin ve her zaman dik durmaya gayret edin… Her konuda biz sporcuları desteklemeleri ve bizlerinde bir annenin çocukları olduklarını lütfen unutmayın! Bu güzel ve keyifli röportaj için İLKSES Gazetesine teşekkür ediyorum.