Transfermarkt’ten güncelleme geldi: İşte Süper Lig’in en çok değer kaybeden oyuncusu

Transfermarkt, Süper Lig'in yeni sezonunda ilk piyasa değeri güncellemesini yaptı. Bu güncellemeye göre Süper Lig’in en çok değer kazanan ve en çok değer kaybeden futbolcularını derledik

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 17:19

Transfermarkt Türkiye yöneticisi Gökhan Yağmur, yeni piyasa değerleri üzerine yaptığı açıklama yaptı.  Değerlendirmenin sadece performansa dayalı olmadığını belirten Yağmur, "Eğer yalnızca performansa göre bir değerlendirme yapsaydık, sıralamaların çok farklı olacağını görürdük” dedi.

Esas olanın oyuncuların piyasa koşullarındaki değeri olduğunu belirten Yağmur, “Özellikle Avrupa kupalarındaki başarılar, milli takım performansları, istikrar ve Süper Lig'in piyasa dinamikleri bu değerlerin belirlenmesinde önemli rol oynuyor. Türkiye, henüz Portekiz, Belçika veya Hollanda gibi ülkelerden düzenli olarak üst düzey liglere oyuncu ihraç eden bir konumda değil, bu yüzden Türkiye'deki oyuncuların piyasa değerleri genellikle daha düşük ve o ülkelerdeki oyuncular kadar hızlı yükselmiyor” diye konuştu.

Süper Lig'de piyasa değeri sınırı 30 milyon euro

Süper Lig'deki piyasa değeri sınırının 30 milyon euro olarak belirlendiğini belirten Yağmur, “Bunun sebebi, kısa sürede iki oyuncunun bu bedelle transfer olması. Bu oyuncular, Süper Lig'de en üst seviyede performans gösteren genç yeteneklerdi ve bu durum, ligin değer sınırının 30 milyon euroya çıktığını gösteriyor.  Daha önce bu sınır uzun süre 20 milyon euroydu, ancak Sacha Boey ve Ferdi Kadıoğlu'nun transferleri bu sınırı yukarı çekti. Ancak yeni gelen transferlerle birlikte bazı istisnalar görülebilir. Daha önce 30 milyon € piyasa değerine sahip olan Nicolò Zaniolo Süper Lig'e transfer olmuştu. Bu yaz transfer döneminde ise Victor Osimhen, yüksek piyasa değeriyle ligimize katıldı" dedi.

En değerli ve en çok değer kaybeden oyuncu Osimhen

Güncelleme sonrası en değerli futbolcu, Galatasaray’ın yeni transferi Victor Osimhen oldu. Osimhen’in piyasa değeri 75 milyon euro olarak belirlenirken, Süper Lig’deki en yüksek değere sahip genç yeteneklerden Sacha Boey ve Ferdi Kadıoğlu’nun transferleri bu değeri yukarı taşıdı.

Süper Lig’in en değerli futbolcuları

Victor Osimhen (Galatasaray) - 75 milyon €

Youssef En-Nesyri (Fenerbahçe) - 22 milyon €

Sofyan Amrabat (Fenerbahçe) - 22 milyon €

Süper Lig’in en çok değer kaybeden oyuncuları

Victor Osimhen (Galatasaray) - 25 milyon € değer kaybı.

Cengiz Ünder (Fenerbahçe) - 4 milyon € değer kaybı.

Simon Banza (Trabzonspor) - 2 milyon € değer kaybı.

Fred (Fenerbahçe) - 2 milyon € değer kaybı.

Mauro Icardi (Galatasaray) - 2 milyon € değer kaybı.

David Datro Fofana (Göztepe) - 2 milyon € değer kaybı

Süper Ligin en değerli takımların güncel durumu

Galatasaray - 262.1 milyon €

Fenerbahçe - 228.8 milyon €

Beşiktaş - 139.5 milyon €

Trabzonspor - 105.4 milyon €

Başakşehir - 48.5 milyon €