Ufuk Sarıca: Hatalarımızı düzelteceğiz

Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, Bahçeşehir Koleji yenilgisinden sonra yaptığı açıklamada, basketbolda yüksek yüzdelerle oynamanın mümkün olmadığını ve boş atışları sayıya çevirmeleri gerektiğini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 18:23

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasında Karşıyaka, Bahçeşehir Koleji'ne 82-68'lik bir skorla mağlup oldu. Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleşen karşılaşma sonrası, yeşil-kırmızılıların başantrenörü Ufuk Sarıca, takımının performansına dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Maçın ardından Bahçeşehir Koleji'ni tebrik eden Sarıca, rakip takımın güçlü bir kadroya sahip olduğunu belirterek, "İyi bir kadroları var ve iyi oynadılar. Bizim de kötü bir kadromuz yok, ancak geniş bir rotasyona sahip değiliz. Önceki maçlarımızdaki performansımız bu maçla kıyaslanamayacak kadar iyiydi," dedi.

İlk yarıda oyuna geç girdiklerini ve Bahçeşehir Koleji'nin yüksek yüzdeli oynadığını ifade eden Sarıca, ikinci yarıda savunmalarının etkili olduğunu ancak bireysel hataların mağlubiyete yol açtığını vurguladı ve "Üçüncü periyotta 12 sayı yemişken maçı dengelememiz ve öne geçmemiz gerekiyordu. Ancak bireysellik ve paylaşım dışı oyun bizi zor durumda bıraktı. Birçok defa oyuna ortak olduk ama kritik anlarda yaptığımız hatalar farkı açtı," şeklinde konuştu.

Ufuk Sarıca, özellikle boş atış kaçırmanın kendileri için büyük bir sorun olduğunu dile getirerek, "Basketbolda bu yüzdelerle oynamak mümkün değil. Bir sürü boş atış kaçırdık. Bu atışları sayıya çevirmemiz lazım. Hatalarımızın üzerinde çalışıp, düzelteceğiz," ifadelerini kullandı.