Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı kimdir?

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Yeni Zelanda'daki Cook Boğazı'nı geçerek bir ilke daha imza attı ve yeniden gündeme geldi. Peki, Bengisu Avcı kimdir? Bengisu Avcı nereli? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 15:52

Manş Denizi'ni en hızlı yüzerek geçen Türk kadını olan ultra maraton yüzücü Bengisu Avcı, kariyerinde önemli bir hedefi daha gerçekleştirdi.

Cook Boğazı'nda dün TSİ 19.00'da başladığı 26 kilometrelik parkuru, 13 derecelik su sıcaklığına ve hipotermi riskine rağmen başarıyla tamamlayan Avcı, bu başarıyla Türkiye'de bir ilke imza attı. Peki, İzmirli yüzücü Bengisu Avcı kimdir? İşte Bengisu Avcı hakkında merak edilenler haberimizde…

BENGİSU AVCI KİMDİR?

Los Angeles açıklarındaki Santa Catalina Adası’ndan San Pedro Long Beach Sahili’ne kadar 34 kilometrelik mesafeyi 11 saat 59 dakikada yüzen Bengisu Avcı, açık deniz yüzüşünde en zorlu kanal geçişlerinden biri olan Catalina Kanalı’nı geçen ilk Türk kadını oldu. 36 kilometrelik Manş Denizi’ni 3 Ağustos 2018’de henüz 22 yaşındayken 11 saat 29 dakika ile geçerek daha önce 1979’da aynı etabı 15 saat 47 dakikada yüzen ilk Türk kadını olan Nesrin Olgun Arslan’ın derecesini geride bırakıp kanalı en hızlı geçen Türk kadını olan 27 yaşındaki sporcu, 3 yıldır hazırlık yaptığı Catalina geçişini de başarıyla gerçekleştirdi.

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Manhattan Adası etrafındaki parkuru tamamlayan ilk Türk kadın sporcu oldu. New York'ta tekneden atlayarak suya giren Avcı, 48 kilometre uzunluğundaki Manhattan Adası parkurunu 9 saatte yüzerek tamamladı. Bunu başaran ilk Türk kadın sporcu unvanına ulaşan Avcı'ya, takım arkadaşı Murat Öz, tekneden takip ederek destek verdi. İki Türk yüzücü, ultra maraton yüzme kategorisinde sırasıyla Manş Denizi, Catalina Kanalı ve Manhattan Adası parkurlarını tamamlayarak, açık suda 'üçlü taç' (triple crown) unvanını alan Türk sporcular arasına girmek istiyor.

Santa Catalina Adası'ndan San Pedro Long Beach Sahili'ne uzanan 34 kilometrelik mesafeyi 11 saat 59 dakikada başarıyla geçen Bengisu Avcı, açık deniz yüzüşünde zorlu Catalina Kanalı'nı geçen ilk Türk kadını unvanını elde etti. 36 kilometrelik Manş Denizi'ni 2018'de 22 yaşında 11 saat 29 dakika ile geçerek Türk kadınları arasında bir ilke imza atan Avcı, bu kez 3 yıl süren hazırlıkların ardından Catalina Kanalı geçişini de başarıyla tamamladı.

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Manhattan Adası etrafındaki parkuru tamamlayan ilk Türk kadın sporcu oldu. New York'ta suya atlayarak başladığı 48 kilometrelik Manhattan Adası parkurunu 9 saatte tamamlayan Avcı, Türk kadın sporcular arasında bu unvanı elde eden ilk isim oldu.