Young Boys - Galatasaray maçının hakemi Daniel Siebert kimdir?

UEFA Şampiyonlar Ligi play-offunda Young Boys ile karşılaşacak Galatasaray'ın mücadelesinde Alman hakem Daniel Siebert görev alacak. Peki, Daniel Siebert kimdir? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2024 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2024 13:31

21 Ağustos Çarşamba günü, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off’unda İsviçre'nin Young Boys takımına karşı deplasmanda mücadele edecek Galatasaray’ın maçını, dikkatleri üzerine çeken Alman hakem Daniel Siebert yönetecek. Peki, Daniel Siebert kimdir ve kariyerinde hangi önemli başarılara imza atmıştır? İşte detaylar…

Young Boys - Galatasaray maçının hakemi Daniel Siebert kimdir?

Almanya’nın Berlin şehrinde 4 Mayıs 1984 tarihinde doğan Daniel Siebert, futbol dünyasında önemli bir isim olarak öne çıkıyor. 37 yaşındaki FIFA kokartlı hakem, UEFA’nın birinci kategori hakemi olarak uluslararası arenada tanınıyor. Siebert’ın hakemlik kariyeri, 1998 yılında başlamış ve yıllar içinde dikkat çekici bir ilerleme kaydetmiştir.

2007 yılında AFB hakemi olarak göreve başlayan Siebert, 2009 yılında 2. Bundesliga'daki ilk maçını yöneterek profesyonel kariyerinde bir dönüm noktasına ulaşmıştır. 2012-2013 sezonunda Bundesliga hakemi olarak atanmış ve ardından 24 Ekim 2014 tarihinde FIFA hakemi olarak görev yapmaya başlamıştır. Bu atama, Wolfgang Stark’ın görevden ayrılmasıyla gerçekleşmiştir.

Daniel Siebert, Alman futbol hakemleri arasında en genç olanıdır. Uluslararası düzeydeki ilk maçını 29 Mayıs 2015 tarihinde, 2015 UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Şampiyonası elemeleri kapsamında Portekiz ve Türkiye arasında yönetti. Ayrıca, ilk üst düzey uluslararası karşılaşması, Lüksemburg ile Moldova arasında oynanan bir hazırlık maçı olmuştur.

Şimdi ise, Siebert, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Young Boys ile Galatasaray arasındaki önemli maçı yönetecek. Siebert’ın bu yüksek profilli görevdeki performansı, futbol dünyasında adından daha fazla söz ettirecek gibi görünüyor.