2024’ün en çok satan 10 psikoloji kitabı

Psikoloji kitapları insanın bakış açısını değiştirmesi için birebir etkilidir. Siz de bakış açınızı mı değiştirmek istiyorsunuz? O zaman doğru adrestesiniz. İşte bakış açınızı değiştirecek 2024’ün en çok satan 10 psikoloji kitabı

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 12:27

Hayata daha çok hangi pencereden bakıyorsunuz? Olumsuzluk sizi terk etmiyor mu? Okuyacağınız psikoloji kitapları ile bunların tümünü ortadan kaldırabilirsiniz. Sizler için haberimizde bakış açınızı değiştireceğiniz 2024’ün en çok satan 10 psikoloji kitabını derledik. Gelin detaylara birlikte bakalım.

2024’ün en çok satan 10 psikoloji kitabı

10 - Özgürlüğün Rotası

Bu kitap, bu derin soruları bilimkurgu ve felsefenin harmanlandığı heyecan verici bir kurgu aracılığıyla ele alıyor. Gelecekte, esrarengiz bir adaya düşen bir grup insan, burada karşılarına çıkan tarihi figürlerle giriştikleri Sokratik diyaloglar aracılığıyla özgürlüğün anlamını keşfe çıkıyor. Farklı çatışmalar ve mücadeleler eşliğinde, özgürlüğün ne olduğu üzerine felsefi bir yolculuğa çıkarken, liberalizmin farklı dalları arasında derin bir teorik iç hesaplaşma yapılıyor. Özgürlüğün anlamını yeniden düşünmek istiyorsanız bu kitap tam sizin için.

9 - Uyanış ve Tuzakları

Gerçek uyanış, başkalarının öğretilerinde değil, kendi hakikatinizde saklıdır. Ancak bu hakikati bulmak, her zaman kolay ve güvenli bir yolculuk değildir. İçsel yolculuklar, bazen aydınlık gibi görünen patikaların ardında gizlenen karanlıklarla yüzleşmeyi gerektirir. Ruhunuzu besleyecek öğretiler, sahte rehberlerin dilinde sizi tuzağa düşüren tehlikeli sözlere dönüşebilir. Sahte insanların maskelerini nasıl düşüreceğinizi merak ediyorsanız mutlaka okuyun.

8- İşgalci Anneler

Eğer cennet annelerin ayakları altındaysa, o zaman yakınlarda bir cehennem de var demektir. Bu kitapta anneleri tarafından duygusal olarak işgal edilmiş bireylerin sınırlarını nasıl yeniden keşfedebileceğini ve kendi yaşamlarına nasıl sahip çıkabileceklerini kapsamlı bir şekilde ele alınıyor. Zorba anne, mükemmeliyetçi anne, mağdur anne ve fedakâr anne profilleriyle yüzleşmeye hazırsanız bu kitabı gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz.

7- Kedi Gibi Düşünmek ve Davranmak

Kedilerin emeklilik gibi dertleri var mı? Elbette hayır. Kediler, istemedikleri şeyleri yapar mı? Kesinlikle hayır. Peki, evde rahatça uzanıp patilerini yalamak ve etrafı izlemek varken, neden günlerini koşuşturmacayla harcasınlar? Bu bir mizah konusu olsa da kedilerin hayat felsefesi bize birçok şey öğretebilir. Kediler, ister işte ister özel hayatımızda, bize stresle başa çıkmayı, çevremizle sağlıklı ilişkiler kurmayı ve bağımsızlık kazanmayı öğretebilir. Nasıl mı? Bunu öğrenmek için doğru kitaptasınız. İyi okumalar.

6- Bıçak Sırtında Diyaloglar

Duygusal manipülasyonlara karşı korunmak, ilişkilerde adil iletişimi sağlamak, zor insanlarla başa çıkarken duygusal sağlığınızı korumak, yanlış anlamaları düzeltmek, duygularınızı karşınızdakini incitmeden ifade etmek, beklentilerinizi ve sınırlarınızı belirlemek, empati geliştirme tekniklerini öğrenmek ve zorbalarla nasıl başa çıkmak isteyenler için Bıçak Sırtında Diyaloglar kitabı sizi bekliyor.

5- Kadriye Olgar İle Hayatın Şifreleri

Kadriye Olgar İle Hayatın Şifreleri kitabında, yazar yaşamın zorluklarıyla nasıl başa çıktığını, yaşama sevincini kaybetmeden hayatın iniş çıkışlarını nasıl aştığını tüm samimiyetiyle paylaşıyor. Kitap, okuyuculara yaşamın yokuşlarını tırmanma, sert virajları dönme ve uçurumları geçme konusunda ilham verici bir yolculuk sunuyor.

4- En Çok Anlamak Yoruyor Bizi

İnsanları anlamak adına kendimizden birçok şeyi feda etmek, sonunda genellikle yıpranmışlık ve hayal kırıklığına yol açar. Bu süreçte en çok yorulan, kendimiz oluyoruz. Çünkü başkalarını anlamak, çoğu zaman kendi ihtiyaçlarımızı ve huzurumuzu ihmal etmemize neden olur. Unutmayalım ki, bu kısacık hayatı başkalarını memnun etmek için geçirmeye gelmedik. Bu kitap bize bu konu hakkında ne yapmamız gerektiğini söylüyor.

3-Bedenin Gizli Gücü

Küçük adımlarla büyük değişimler yaratmak, zihninizin gücünü kullanarak hayatınızı dönüştürmek artık mümkün. David JP Phillips'in yeni kitabı, vücut kimyanızın nasıl çalıştığını keşfederek, öz güveninizi artırmanıza, stresle başa çıkmanıza ve ruh halinizi yönetmenize yardımcı olacak pratik yollar sunuyor. Kitap, endorfinlerinizi artırarak moralinizi yükseltmekten, dopamin seviyenizi dengeleyip odaklanmanıza kadar birçok tekniği ele alıyor. Ayrıca, önemli bir toplantı öncesi testosteron seviyenizi kontrol ederek kendinizi daha öz güvenli hissetmenizi sağlayacak yöntemler de içeriyor.

2- Sen Arı Değilsin

Bu kitap, bilgi peşinde koşmanın yerine, kendi içindeki gerçek potansiyeli fark etmenin ve onu etkin bir şekilde kullanmanın yöntemlerini sunuyor. Fark etme işi sana ait, ancak bu sürecin yönlendirilmesi ve anlayışının sağlanması benim sorumluluğumda olacak. Bu görev paylaşımını doğru yaparsak, sonunda dileği kalmayan, her anını en güzel şekilde yaşayan bir insana dönüşebilirsin.

1- Beynimizdeki Gizli Düşman Stres

Kişilik özellikleriniz bile yaşadığınız stresi besleyebilir. Güven verici gibi görünen günlük alışkanlıklarınız, aslında büyük stres kaynaklarına dönüşebilir. Çarpık düşünceler, mükemmeliyetçilik ve erteleme alışkanlıklarınız, stresli bir girdap yaratabilir. Cinsel yaşamınız zevkten çok, bir yük gibi hissedilebilir. Bu sorunların farkına varmak ve iyileştirmek, kendinize yapabileceğiniz en büyük iyilik olacaktır.

Aile ve İlişki Danışmanı Dila Selengil'in bu kitabı, stresle başa çıkmanın ve duygusal dalgalanmalarınızı kontrol altına almanın yollarını detaylı bir şekilde açıklıyor. Kitap, stresle başa çıkmanın ve yaşam kalitenizi artırmanın pratik yöntemlerini sunuyor.