İzmir haber: Telefon dolandırıcıları hayatını kararttı

Telefonda kendilerini bankacı olarak tanıtarak hesapları ele geçiren dolandırıcıların cezası belli oldu. Dolandırılan mağdur Çil'in hayatı karardı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 12:44

İzmir'de kendilerini bankacı olarak tanıtıp bir kişinin hesabından kredi çekerek nitelikli dolandırıcılık yaptıkları suçlamasıyla yargılanan 2 sanığa hapis cezası verildi.

İzmir’in Buca ilçesinde yaşayan ve işçi olarak çalışan Şerif Çil(38), 2022 yılında bir telefonla arandı.  Kendisini banka görevlisi olarak tanıtıp, hesabından kredi çekilerek başka hesaplara para transfer edildiğini aktaran şahıs, Şerif Çil’e bu durumdan haberi olup olmadığını sordu.

Çil'in haberi olmadığını bildirmesi sonrası şüpheliler kendisinden, kredi işleminin iptali için gönderdikleri linke tıklamasını istedi. Çil, kendisine gelen linke tıkladı ve sonrasında 93 bin lira kredi çekildiğini fark etti.

Banka şubesinde dolandırıldığını anlayan Çil, suç duyurusunda bulununca, şüpheliler D.Z ve K.İ gözaltına alınarak, haklarında "kişinin kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta, kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurumlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık" suçlamasıyla dava açıldı.

İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonucu sanıklardan D.Z'ye 3 yıl 9 ay hapis ve 96 bin 500 lira, K.İ'ye de 3 yıl 4 ay hapis ile 21 bin 660 lira adli para cezası verildi.

MAĞDUR ÇİL: PANİĞE KAPILDIM

Yaşadıklarını anlatan Çil, kendisini "banka görevlisi" olarak tanıtan kişinin sözlerinden sonra paniğe kapıldığını, işlemleri hemen iptal etmek için sorgulamadan kendisinden ne istendiyse yaptığını söyleyerek, "Size bir link göndereceğiz, işlemleri iptal edeceğiz' dedi. Ben de kendisine 'ev aldım, bankaya bir milyon borcum var, bana nasıl kredi veriliyor' diye sordum. O da 'iptal etmemiz için bana yardımcı ol' dedi. Gönderilen linke girdim, hesapları ele geçirdi, kredileri iptal edeceğine onaylayıp onaylayıp o hesaplara göndermiş" dedi.

Olay sonrası aile ilişkilerinin bozulduğunu, eşiyle ayrılma noktasına geldiğini ifade eden Çil, bankaya olan kredi borçlarını ödeyemediğini belirtti.