Denize uzaklığı 200 kilometre olan Sivas'ın İmranlı ilçesinde amatör balıkçılar sahaya indi. Oltasını alan amatör balıkçılar boş vakitlerini değerlendirmek ve streslerini atmak için adeta baraja koştu. Tutkuları için İmranlı ilçesinde bulunan İmranlı barajına giden amatör balıkçılar suya attıkları oltaların başında büyük bir sabırla bekledi. Kimi balıkçılar azda olsa balık avlarken kimileri ise saatlerce beklemelerine rağmen istedikleri sonucu elde edemedi. Olta balıkçılığının yapıldığı kentte amatör balıkçılar balık tutmanın ayrı bir keyif olduğunu söyledi.
Oltanın başında sabırla saatlerce bekliyorlar
Naim Temur, balık tutmanın sabır işi olduğunu ifade ederek, “Tatlı suda olta balıkçılığı yapıyoruz. Stres atmak için ara sıra tatlı sulara, göletlere ve barajlara gidiyoruz. Alabalık ve sazan gibi balıkları avlıyoruz. Ailecek geldik. Gününe göre değişiyor. Bazen 4-5 tane bugün mesela 8-10 tane yakaladık. Bazen bir günde hiç yakalayamıyoruz. Bazen de 30-40 tane yakalıyoruz. Belli olmuyor. Tabi ki sabır işi. Oltanın başında bazen akşama kadar bekliyoruz” dedi.
Denizi olmayan kentte olta balıkçılığı yaygınlaşıyor
Bahadır Yasin Kılıç, Sivas’ta deniz olmadığın için oltayla balık tuttuklarını söyleyerek, “ 2-3 haftada bir havanın elverişli olduğu vakitlerde gelmeye çalışıyoruz. Hobi olarak yapıyoruz. Kurallarına uygun gerçekleştiriyoruz. Yasak aparatlar kullanmadan olta balıkçılığıyla Sivas’ın göllerinde Tokat ve Yozgat gibi yakın şehirlerin göletlerinde avlanıyoruz. Bugün alabalık tutmak için gelmiştik. Bu balığın yasak bir mevsimi yok. Deniz olmadığın şehrimizde malum bu şekilde gelip olta balıkçılığıyla stres atıyoruz” diye konuştu.
“Bizim için güzel bir aktivite oluyor”
Volkan Kaplan, balık tutmanın kendileri için güzel bir aktivite olduğuna değinerek, “ Bugün balık tutmaya İmranlı Barajına geldik. Burası zaten balıkçılık anlamında aktif bir yer. Hafta sonları genelde 50’ye yakın kişi gelip burada balık tutar. Bugünde biz geldik. Nasibimizi kovalayalım dedik. Akşama kadar 5-6 tane balık aldık. Gelip burada stres atıyoruz. Bizim için güzel bir aktivite oluyor” şeklinde konuştu.
BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Sivas’ta ilk defa ekti, tonlarca ürün elde etti