Türkiye’nin en çok ziyaret edilen tatil beldelerinden biri olan Bodrum, her yıl on binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Masmavi suları, göz alıcı koyları, beyaz evleri ve tarihi kalıntılarıyla tatilcileri hayran bırakıyor.
BODRUM MERKEZ’DE NELER YAPILIR?
Bodrum merkez çok sayıda tarihi mekan ve müze gezmeye olanak tanıyor. Yeme içme ve alışveriş anlamında da geniş seçenekler sunuyor. Kaliteli balık restoranları ve meşhur Bodrum dönercilerini burada bulmak mümkün. Hediyelik eşya dükkanları ve ardından halk pazarlarını gezebilirsiniz. Ayrıca merkezde bulunan Bodrum Kalesi’nden muhteşem Bodrum manzarasını izleyebilirsiniz.
BODRUM’DAKİ EN GÜZEL PLAJLAR VE KOYLAR
Bodrum’un her yıl bu kadar turist ağırlamasının en önemli nedenlerinden biri, görülmeye değer güzellikteki plajları ve koyları. Bodrum’da 60’tan fazla mavi bayraklı plaj bulunmakta. Bunlardan birkaçını sizler için sıraladık:
Gümüşlük Sahili: Şehir merkezinden özel araç ile yaklaşık 30 kilometre mesafede yer almakta. Şehir içi otobüslerle de yaklaşık 45 dakika sürede bu sahile ulaşabilirsiniz. Denizi gayet temiz ve girilebilecek sığda. Bodrum’da düzenlenen günlük tekne turlarının da uğrak noktası.
Akyarlar Plajı: Sabahın erken saatlerinden gün batımına kadar berrak bir suya sahip olan Akyarlar Plajı, aileler tarafından sıkça tercih edilen plajlardan. Deniz tabanı da tamamen kumdan oluştuğundan rahatça yüzme imkanı sağlıyor.
Karaincir Plajı: Bodrum’un saklı cenneti olarak bilinen bu plaj, diğer seçeneklere göre daha sakin ve ıssız. Altın sarısı rengindeki kumu görenleri hayran bırakan türden.
Mazı Koyu Plajı: Mazı Koyu Plajı, doğanın tam içerisinde yer alıyor. Sadece özel araç ulaşımı ile gidebileceğiniz bu koy, şehir merkezinden yaklaşık 40 dakika uzaklıkta. Deniz birden derinleştiğinden iyi yüzme bilmeyenler için tehlikeli.
Torba Koyu: Torba Koyu, Bodrum Şehir Merkezi yolunun arkasında yer almakta. Şehir içi otobüslerle de ulaşım sağlamak mümkün. Diğer koylara göre daha ılık bir denize sahip. Hem çakıl hem de kum plaja sahip olan bu deniz oldukça berrak fakat burada da su birden derinleşmekte.
Peksimet Koyu: Denizi oldukça temiz ve ılık olan Peksimet Koyu'nun tabanı da tamamen kumdan oluşuyor. En çok tercih edilen dolayısıyla en kalabalık koylardan biri. Belediye tarafından düzenlenmiş olup özel işletme bulunmamakta.
BODRUM’UN TARİHİ GÜZELLİKLERİ
Bodrum, günümüze kadar çok sayıda uygarlık tarafından yönetilmiş olduğu için tarihi açıdan zengin bir nokta. Farklı türde tarihi alanlarıyla ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunuyor. İşte Bodrum’da görülmesi gereken tarihi mekanlardan birkaçı:
Bodrum Kalesi: Bodrum’un en önemli yapılarından biri. Ziyaret saatleri yaz dönemi için 08.00-20.00, kış dönemi için ise 08.00-17.00. Kale’nin içinde Kraliçe Ada Odası, zindan, Fransız Kulesi, İngiliz Kulesi, Alman Kulesi, Cam Salonu, Doğu Roma Gemisi, Cam Batığı gibi bölümleri görebilirsiniz.
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi: Bodrum Kalesi’nin içinde yer alan müze, 1958 yılında sünger avcılarının rastlantı sonucu buldukları heykel ve amforalar sayesinde kuruldu. Bodrum Sualtı Arkeoloji müzesinde, 14 adet sergi salonunda dünyanın en zengin Doğu Akdeniz amforaları koleksiyonunu görebilirsiniz.
Zeki Müren Müzesi: Bodrum merkezde bulunan müze, Zeki Müren’in son yıllarını geçirdiği evde hizmet veriyor. Müzede sanat güneşinin kişisel eşyaları, giysileri, sahne kostümleri, ödülleri, takıları, fotoğrafları ve suluboya resimleri sergileniyor.
Halikarnas Mozolesi: Kral Mausolos’un mezarı Mauselion olarak da bilinen bu yapı, dünyanın yedi harikasından biri. Bodrum şehir merkezinden yürüme mesafesi 15-20 dakikalık uzaklıkta. Pazartesi günleri ise ziyarete kapalı. HABER MERKEZİ