16 yıllık kiracısını öldürmüştü: Ev sahibinin cezası belli oldu

İstanbul’da 16 yıllık kiracısını tabancayla vurarak öldüren ev sahibinin cezası belli oldu

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 11:56
Kaynak: HABER MERKEZİ
16 yıllık kiracısını öldürmüştü: Ev sahibinin cezası belli oldu

Gaziosmanpaşa’da meydana gelen olayda ev sahibi Ertuğrul Öztünç kira artışı nedeniyle tartışığı 16 yıllık kiracısı Hüseyin Asar'ı silahla vurarak öldürmüştü. İstanbul 39. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ev sahibi 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

“Aile gibiydik, pişmanım”

Mahkemede konuşan ev sahibi Öztunç, maktul Hüseyin Asar ile aile gibi olduklarını belirterek, böyle tatsız bir olayın gerçekleşmiş olması nedeniyle pişman olduğunu söyledi.  

Ev sahibine 15 yıl 10 ay hapis cezası

Mahkeme heyeti, ev sahibi Öztunç’u "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 14 yıl 2 ay "ruhsatsız silah bulundurma suçundan ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Gaziosmanpaşa'da Hüseyin Asar'ın sanık Ertuğrul Öztunç'a ait dairede 16 yıldır kiracı olarak kaldığı, sanık ve maktulün kira miktarı ile dairenin tahliyesi konusunda anlaşmazlıklar nedeniyle dönem dönem tartıştığı aktarılmıştı.

Kiracısına kurşun yağdırdı

Sanık ile maktul arasında 8 Temmuz 2023'te de yine kira zammına ilişkin tartışma yaşandığı aktarılan iddianamede, Öztunç'un ruhsatsız tabancayla Asar'a 7 el ateş ettikten sonra kaçtığı, yaralının kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği, sanığın 3 gün sonra silahıyla polis merkezine giderek teslim olduğu anlatılmıştı.

İddianamede yer alan Adli Tıp Kurumu raporunda, maktul Asar'ın vücudunda 3 ateşli silah yarası tespit edildiği, birinin öldürücü nitelikte olduğu kaydedilerek, maktulün ölüm nedeninin, silahla yaralanmaya bağlı iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama olduğu ifade edilmişti.

İstanbul Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda ise olay yerinde bulunan mermi kovanlarının sanık polise teslim olduğunda yanında bulunan silahtan çıktığının tespit edildiği anlatılmıştı.

İddianamede, sanık Ertuğrul Öztunç hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis, "ruhsatsız silah bulundurmak ve taşımak" suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.