Amasya’da Iraklı aileyi dolandıran sahte polis Sivas’ta yakalandı

Amasya'da kendisini telefonda "istihbaratçı polis" olarak tanıtarak Iraklı bir aileyi dolandıran şahıs, güvenlik kameraları sayesinde kimliğinin belirlenmesi sonrası Sivas'ta gerçek polisler tarafından yakalandı. Dolandırıcının çaldığı toplam 2 milyon 278 bin TL değerindeki para ve altınlar aileye iade edildi. Aile, Türk polisine “Allah bu devleti korusun” sözleriyle teşekkür etti

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2024 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2024 10:08
Kaynak: İHA
Amasya’da Iraklı aileyi dolandıran sahte polis Sivas’ta yakalandı

Dolandırıcılık olayı, Amasya merkez Yüzevler Mahallesi'nde Iraklı bir ailenin evinde gerçekleşti. İddiaya göre, İbrahim Aygin isimli şahıs, Iraklı aileyi telefonla arayarak kendisini "istihbaratçı polis" olarak tanıttı. Aileye, "Kimliğiniz bir suç örgütü çetenin evinden çıktı. Evinizde arama yapılacak. Elinizdeki tüm ziynet eşyalarını ve parayı ortaya döküp bizi bekleyin" diyerek korku saldı. Telefonda 12 saat boyunca aileyi baskı altında tutan dolandırıcı, ardından eve gelerek 50 bin dolar, 20 bin dolar değerinde altın, 620 euro ve 17 bin TL nakit parayı aldı ve uzaklaştı.

Aile, olayın ardından Amasya Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayette bulundu. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği, özel bir ekip oluşturarak dolandırıcıyı yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı. Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, dolandırıcının Amasya'dan Sivas’a geçtiğini tespit etti. Şüpheli İbrahim Aygin, Sivas'ta çaldığı paralar ve altınlarla birlikte kıskıvrak yakalandı. Habercilerin sorularını yanıtsız bırakan Aygin, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Paralarına ve altınlarına kavuşan Iraklı ailenin kızı Rana Waad Elias, yaşadıkları korkuyu şöyle anlattı: "Yabancı bir numara bizi arayıp 'istihbarattan polisim' dedi. Kimliğimizin bir suç örgütü evinde bulunduğunu ve evde arama yapılacağını söyledi. Bizi evdeki tüm telefonları kapatmamız ve tüm ziynet eşyalarını ortaya koymamız konusunda uyardı. Gelen adamı apartmanın önünde karşılayarak paraları ve altınları teslim ettik."

Polisler, aileye hiçbir polis, asker ya da savcının kimseden döviz, ziynet eşyası veya para talep etmeyeceğini belirterek uyarılarda bulundu. Iraklı yaşlı kadın, “Allah bu devleti korusun" diyerek Türk polisine teşekkür etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.