Antalya’da izinsiz kayyum açıklamasında arbede: 6 kişi gözaltına alındı

Antalya'da, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden uzaklaştırılarak yerine Hakkari Valisi Ali Çelik’in belediye başkan vekili olarak atanmasına karşı çıkan bir grup, izinsiz açıklama yapmak isteyince gözaltılar yaşandı. Polisin uyarısına rağmen dağılmayan grup, arbede sırasında 6 kişinin gözaltına alınmasıyla sonuçlandı

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 00:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 00:01
Kaynak: İHA
Antalya’da izinsiz kayyum açıklamasında arbede: 6 kişi gözaltına alındı

Aralarında DEM Parti'nin de bulunduğu Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Hakkari’de belediyeye kayyum atanmasına tepki göstermek amacıyla Saat Kulesi önünde bir araya geldi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, grubun izinsiz toplandığını belirterek dağılmalarını istedi. Ancak grubun uyarılara rağmen dağılmaması üzerine polis ile protestocular arasında arbede çıktı. Yaşanan gerginlik sonucunda 6 kişi gözaltına alındı.

Daha sonra alandan ayrılan grup DEM Parti Antalya İl Teşkilatı binası önüne gelerek, basın açıklamasını burada yaptı. Gözaltına alınan şahısların sağlık kontrolü ve kimlik tespitinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.