Batan gemide arama çalışmaları günün ilk ışıkları ile yeniden başladı

Güneyinde batan kuru yük gemisi için arama çalışmaları, günün ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başladı. Gece boyunca, ekipler geminin bulunduğu noktaya su altı robotuyla ulaşarak 51 metre derinlikteki geminin içini incelediler. Bugün ise, hava koşullarının elverişli olması halinde, dalgıçların dalış yapması bekleniyor. İmralı Adası yakınlarında batan gemideki mürettebatı bulmak için yoğun çaba harcanmaktadır. Arama ve kurtarma çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 09:52
Kaynak: İHA
Batan gemide arama çalışmaları günün ilk ışıkları ile yeniden başladı

Balıkesir'in Marmara Adası ilçesinden hareket eden ve fırtınaya yakalanan, İmralı Adası açıklarında batan mermer tozu yüklü gemideki 6 mürettebattan hala haber alınamadı. Arama çalışmaları gece boyunca sürdü. Günün ilk ışıklarıyla birlikte, hava, karadan ve denizden yapılan arama çalışmaları hız kazandı.

Gece boyunca, geminin batık durumda olduğu 51 metre derinliğe su altı robotuyla inildi ve mürettebatın geminin içinde olmadığı tahmin ediliyor.

Kriz merkezi, Mudanya'dan Karacabey'in Kurşunlu bölgesine taşındı. Bölgede, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Polisi ve Ulaştırma Bakanlığı'na ait çok sayıda arama kurtarma ekibi ve deniz ve hava unsuru bulunmaktadır. Arama kurtarma çalışmaları kararlılıkla devam etmektedir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.