Cinsel istismara maruz kalan Sıla bebek ile ilgili yeni gelişme!

Tekirdağ'da şiddet ve cinsel istismar mağduru Sıla Y. bebek olayında yeni detaylar ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 13:45
Kaynak: İHA
Cinsel istismara maruz kalan Sıla bebek ile ilgili yeni gelişme!

Tekirdağ'da şiddet ve cinsel istismar mağduru Sıla Y. bebek olayında yeni detaylar ortaya çıktı. Tutuklanan annenin daha önce Aile Sosyal ve Hizmetler İl Müdürlüğünden yardımlar aldığı belirlendi.
Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde 2 yaşındaki Sıla Y. bebeğe yönelik cinsel istismar ve şiddet olayında yeni detaylar ortaya çıktı. Anne Bakiye Y. dahil 5 kişinin tutukluluk hali devam ederken Sıla Y. bebeğin durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
 

Destek almış


Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 2,5 ay önce cezaevinden çıkan Bakiye Y.'nin Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün birçok biriminden daha önce destek aldığı, müdürlük tarafından nakdi para yardımı yapıldığı, olayın ardından koruma altına alınan 5 yaşındaki kızı A.Y.’ye de olay öncesinde ayrı destek verildiği öğrenildi.
 

Sığınma evinden ayrılmış


Bakiye Y.'nin birlikte yaşadığı ve Sıla Y.'nin biyolojik babası olduğu iddia edilen kişiden şiddet görmesi üzerine, başvurduğu mahkemenin önce tedbir, ardından da uzaklaştırma kararı aldırdığı daha sonrasında ise müdürlük tarafından kadın sığınma evine yerleştirildiği öğrenildi.
Sığınma evinde 1 gün kalıp kendi isteğiyle ayrılan Bakiye Y.'nin çocuğu için de ekonomik destek aldığı öğrenildi.

Baro başkanı korkunç gerçeği açıkladı

 Minik Sıla’nın cinsel istismara uğradığını ancak annenin bunu gizlediğini belirten Tekirdağ Baro Başkanı, bu nedenle de bebeğe geç müdahale edildiğini ifade etti. Sıla bebeğe cinsel istismar gerçekleştiği sırada evde başka çocukların ve çok yaşlı durumda olan bir babaannenin de olduğunu belirten Gürcün, “İki şüpheli, iki suça sürüklenen çocuk  kapıyı kapatarak ne yazık ki çocuğumuzun üzerinde bu elim fiilleri gerçekleştirdiklerini öğreniyoruz. Savcılık makamları tüm dijital verilere el koymuş durumda. Bunlar inceleniyor. Başkaca suç ve suç şüphesi orada tutulacak ne varsa bunlarla ilgili de ek tahkikat yürütüleceğini, soruşturma makamlığından edindiğimiz bilgiler olarak sizlerle paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.