Emniyetten dev operasyon: Kolombiya merkezli kartelin zehir rotasını ortaya çıkardı

İstanbul polisi, "Narkoçelik-20" adı verilen büyük bir yasaklı madde operasyonuyla Kolombiya merkezli bir kartelin Türkiye'ye uzanan zehir rotasını deşifre etti. Operasyon kapsamında, deniz yoluyla Kolombiya, ABD ve Avrupa rotasını izleyerek Türkiye'ye getirilmeye çalışılan 373 kilo yasaklı madde ele geçirildi. Yasaklı madde, çeşitli gıda ve tüketim kolileri arasında gizlenmişti

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 09:47
Kaynak: İHA
Emniyetten dev operasyon: Kolombiya merkezli kartelin zehir rotasını ortaya çıkardı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu operasyonda, İstanbul ve Bursa'da yapılan baskınlarla 9 yasaklı madde kaçakçısı yakalandı. Emniyet ekipleri, kartel üyelerinin yakalanmasında büyük titizlikle yürütülen takip ve analiz çalışmaları sonucunda başarıya ulaştı.

KARTELİN KARMAŞIK KAÇAKÇILIK YÖNTEMLERİ DEŞİFRE EDİLDİ

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığından aldığı izinle operasyonu başlattı. Kartelin bir üyesinin Türkiye'ye geleceği bilgisine ulaşan polis, titiz bir çalışma ile bu kişinin geliş yolunu ve zamanını tespit etti. Kartel üyelerinin teknik ve fiziki takip konusunda son derece dikkatli oldukları, sık sık araç değiştirerek ve aynı yoldan defalarca geçerek polis takibinden kaçmaya çalıştıkları belirlendi.

ŞEBEKE ÜYELERİ DRONLARLA TAKİP EDİLDİ

Kartel üyelerinin ticari taksi ve kiralık araçlarla izlerini kaybettirmeye çalıştıkları, polis tarafından dronlarla takip edilerek deşifre edildi. Şüphelilerin İstanbul'da farklı bir isim adına ev kiraladığı ve burayı karargah olarak kullandıkları tespit edildi. Şebekenin bu karargahı, gece gündüz polis gözetiminde tutuldu.

LİMANLARDA GENİŞ ÇAPLI DENETİM

Yasaklı maddenin deniz yoluyla yurda getirileceğini tespit eden narkotik polisi, İstanbul ve Gemlik limanlarına yanaşan tüm yük gemilerini ve konteynerleri mercek altına aldı. Bursa polisi ile işbirliği yapan ekipler, yasaklı madde yüklü gemiyi tespit ederek operasyon gerçekleştirdi. 8 şüpheli yakalanırken, 373 kilogram kokain ele geçirildi.

Operasyonun son aşamasında, Kolombiyalı bir şüpheli havalimanından ülkesine kaçmaya çalışırken gözaltına alındı. Uluslararası yasaklı madde kaçakçılarına yönelik yürütülen operasyonda yakalanan 9 şüphelinin emniyetteki sorguları devam ediyor.

EMNİYET KARTELİN İZİNİ SÜRÜYOR

İstanbul Polisi, Kolombiya'dan sevk edilen yasaklı maddenin arkasındaki karteli araştırmaya devam ediyor. Kolombiya, birçok yasaklı madde kartelinin merkezi olarak biliniyor. Medellin ve Cali kartelleri gibi büyük kartellerin bulunduğu Kolombiya'da, bu tür operasyonlar zehir ticaretine büyük darbe vuruyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.