İstanbul’da haraç terörü: Can Dalton çetesi iş yerlerini hedef aldı

Esenyurt'ta bir iş yerine motosikletli saldırganlar tarafından kurşunlu saldırı gerçekleşti. Can Dalton çetesinin tehditleri devam ediyor, polis geniş çaplı operasyonlar başlattı

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 16:39
Kaynak: İHA
İstanbul’da haraç terörü: Can Dalton çetesi iş yerlerini hedef aldı

İstanbul Esenyurt’ta geçtiğimiz aylarda Can Dalton isimli organize suç örgütünün 10 milyon lira haraç istediği iddia edilen bir iş yeri yeniden kurşunlandı. Son bir haftada Esenyurt'ta 10 iş yeri kurşunlanırken, işletme sahiplerinden haraç istendiği öğrenildi. Polis, olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Olay, Cumartesiyi pazara bağlayan gece Esenyurt Doğan Araslı Bulvarında meydana geldi. Geçtiğimiz aylarda Can Dalton çetesinin 10 milyon lira haraç talebini reddettiği için evi ve iş yeri kurşunlanan bir vatandaşın işletmesi, bu kez motosikletli iki saldırgan tarafından hedef alındı. Güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan olayda, gece saatlerinde motosikletle gelen iki kişinin iş yerine defalarca kurşun sıktığı ve çevredeki vatandaşların panik yaşadığı görüldü.

HARAÇ TERÖRÜ TIRMANIYOR

Edinilen bilgilere göre, Esenyurt’ta son bir haftada 10 iş yeri kurşunlandı ve işletme sahiplerinden haraç istendi. Can Dalton çetesinin bu organize saldırıları, ilçede büyük bir korku ve endişe yarattı. Polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı ve saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyonlar yürüttüğü bildirildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.