İstanbul’da silahlı saldırı hazırlığındaki şahıslar tutuklandı

İstanbul Esenyurt'ta çalıntı motosiklet ile silahlı saldırı hazırlığındayken polis uygulamasında suç kayıtları bulunan 2 şahıs tutuklandı

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 23:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 23:51
Kaynak: İHA
İstanbul’da silahlı saldırı hazırlığındaki şahıslar tutuklandı

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Koza Mahallesi'nde gerçekleştirdikleri bir uygulamada şüpheli bir motosikleti durdurdu. Yapılan kontrollerde motosikletin Zeytinburnu'nda çalındığı belirlendi.

Yapılan Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgulamasında, motosikletin sürücüsü Berkay C.U. (23) hakkında 2 işyerinden hırsızlık, 2 tehdit, 1 genel güvenliği kasten tehlikeye sokma ve 1 kasten yaralama dahil olmak üzere toplamda 18 suç kaydı bulunduğu tespit edildi. Diğer şüpheli Özgür A. (23) ise 2 ayrı suç kaydı ile listelendi.

Polis, şahısların üzerinde yaptığı aramada 2 silah, 2 maske ve çok sayıda mermi ele geçirdi. Şahısların ifadelerinde, bir işyerini kurşunlamak üzere harekete geçtiklerini itiraf ettikleri öğrenildi.

Gözaltına alınan Berkay C.U. ve Özgür A., Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.