İzmir'de evinde ölü bulunan kadının katili arkadaşı çıktı

İzmir'in Buca ilçesinde bıçaklanmış olarak bulunan Fidan Çakır olayıyla ilgili soruşturma yürüten İzmir Cinayet Büro ekipleri, cinayet zanlısını belirleyip İstanbul'da yakaladı. Fidan Çakır'ın cesedinin bulunmasından 8 gün önce hayatını kaybettiği ve cinayetin, yaşadıkları bir kavgadan sonra kadın arkadaşı tarafından işlendiği belirlendi

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 16:47
Kaynak: İHA
İzmir'de evinde  ölü bulunan kadının katili arkadaşı çıktı

Buca Dumlupınar Mahallesi 89 Sokak'taki bir apartman dairesinde yalnız yaşayan 28 yaşındaki Fidan Çakır'dan haber alamayan yakınları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, çilingir yardımıyla Çakır'ın yaşadığı dairenin kapısını açtı. İçeri giren ekipler, Fidan Çakır'ın çürümeye yüz tutmuş cesediyle karşılaştı. Sağlık ekipleri, Çakır'ın yaklaşık bir hafta önce hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, dairede detaylı inceleme yaparken, Çakır'ın cenazesi savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Şüpheli arkadaşı çıktı

Olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, Suç Analiz Büro Amirliği ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, boyun bölgesinden kesici aletle aldığı yaralar sonucu hayatını kaybeden Fidan Çakır'ın katilini aramaya koyuldu. Yapılan araştırmalarda, cinayetin 8 gün önce işlendiği ve şüphelinin Fidan Çakır'ın arkadaşı D.E. (31) olduğu belirlendi.

Olayla ilgili takibini sürdüren polis, şüphelinin olaydan sonra Muğla'ya oradan da İstanbul'a gittiğini belirledi. İstanbul'da bir otelde saklandığı ortaya çıkan cinayet şüphelisi D.E., Cinayet Büro ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak İzmir'e getirildi. Emniyetteki ifadesinde yaşadıkları anlık tartışmanın ardından Fidan Çakır'ı bıçakla öldürdüğünü söylediği öğrenilen D.E., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.