İzmir haber: Oyuncak ayıcıktan yasaklı madde çıktı

İzmir Aliağa'da oyuncak ayıcık içinde yasaklı madde ele geçirildi

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 15:24
Kaynak: İHA
İzmir haber: Oyuncak ayıcıktan yasaklı madde çıktı

İzmir’in Aliağa ilçesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son 10 günde üç ayrı operasyonda yasaklı madde ticaretini önlemeye yönelik önemli başarılar elde etti.

Otobüs şoförünün dikkati ortaya çıkardı

İlk operasyonda, İstanbul'dan Aliağa'ya yasaklı madde sevk edeceği belirlenen K.S., otobüsten inip yürüyerek uzaklaşırken polis tarafından durduruldu. Polise yakalandığını anlayan K.S., üzerinde bulunan yasaklı maddeleri teslim etti. Ayrıca, otobüs şoförünün kendisini arayan bir kadından şüphelenmesi üzerine, kadının poşetle gelmesiyle polis durumu izlemeye aldı. Kadının poşet içerisindeki oyuncak ayıcığın içinde gizlenmiş yasaklı maddeleri teslim etmesiyle ilgili inceleme yapıldı. Oyuncak içinden çıkan maddenin yaklaşık 10 gram sentetik kannabinoid olduğu ve bunun çoğaltılarak 100 kat fazla yasaklı elde edilebileceği öğrenildi. K.S. ve N.D., bu operasyonda gözaltına alındı.

İkinci operasyonda ise bir villanın üst katında yasaklı madde ticareti ve imalatı yapıldığı belirlendi. Yapılan aramada, 20 kök hint keneviri, 230 gram skunk maddesi, 14 adet yeşil reçeteye tabi uyku ilacı ve kenevir yetiştirmek için kullanılan çeşitli düzenekler ele geçirildi. Bu olayda H.G. ve M.G. adlı iki şüpheli gözaltına alındı.

Üçüncü operasyonda, A.A.'nın adresinde yasaklı madde ticareti yapıldığı tespit edildi. Yapılan baskında 131 adet ecstasy hap, 107 adet yeşil reçeteye tabi hap ve metamfetamin maddesi ele geçirildi. Bu olayla ilgili olarak A.A., E.K. ve H.İ.K. adlı üç şüpheli yakalandı.

Sonuç olarak, H.G., K.S., N.D., A.A., E.K. ve H.İ.K. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Aliağa Narkotik ekipleri, ilçedeki yasaklı madde suçlarıyla mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini duyurdu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.