Jahrein gözaltına alındı!

Antalya Emniyeti tarafından Twitch yayıncısı Jahrein’in gözaltına alındığı duyuruldu

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 22:18
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 22:51
Kaynak: İHA
Jahrein gözaltına alındı!

Sosyal medyada Jahrein olarak tanınan Ahmet Sonuç, müstehcenlik suçlamasıyla Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı.

Jahrein'in Twitch platformunda gerçekleştirdiği bir yayında eşinin kız kardeşi hakkında yaptığı konuşmalar, sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasında, internet üzerinden müstehcen içerikli konuşmaların tespit edildiği ve bu içeriklerin toplumun genel ahlak kurallarına aykırı olduğu vurgulandı.

Canlı sohbet odasında uygun olmayan konuşmalar

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Bazı basın/yayın organları ile sosyal medya hesaplarında internet aracılığı ile müstehcen içerikli konuşmalar ve yayınlar yapıldığı haberlerinin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. X (Twitter) isimli sosyal medya platformu üzerinden "Rockerpuck_Evil" kullanıcı adı ve "Pungent 666" rumuzu ile yöneticisi olduğu "İncel sohbet odası" başlıklı açık kaynaklarda yer alan canlı sohbet odasında toplumun genel ahlakına ve genel değer yargılarına uygun olmayan konuşmalar yapıldığı görülmüştür. Bahse konu konuşmalar incelendiğinde, "Rockerpuck_Evil" kullanıcı isimli "Pungent 666 rumuzlu X hesabı kullanıcısının (E.K.) isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca "Jahrein" isimli/rumuzlu kullanıcının Twitch isimli sosyal medya platformunda yaptığı canlı yayında benzer içerikli konuşmalar yaptığı görülmüş, yapılan incelemeler neticesinde "Jahrein" isimli/rumuzlu kullanıcının (A.S.) isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. (E.K.) ve (A.S.) isimli şahıslar 12 Eylül 2024 günü Emniyet Müdürlüğümüz Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimiz tarafından gözaltına alınarak haklarında; Türk Ceza Kanunu'nun 226. Maddesi'ne göre müstehcenlik suçundan işlem başlatılmıştır.''

Jahrein kimdir?

29 Kasım 1988 yılında dünyaya gelen Jahrein, yayıncı ve politik yorumcudur. Jahrein, internet yayıncılığına 2011 yılında Justin.tv'de başladı ve platform kapanana kadar burada içerik üretmeye devam etti. Ardından Twitch'e geçiş yaptı ve burada büyük bir izleyici kitlesi kazandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.