TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayıp profesörün cesedi Porsuk Çayı'nda bulunmuştu: 2'si İran uyruklu 3 şüpheli tutuklandı

Eskişehir'de kaybolduktan 5 gün sonra Porsuk Çayı'nda cesedi bulunan Prof. Dr. Bekir Karasu'nun ölümüyle ilgili yapılan çalışmalar sonucunda Adana'da yakalanan 2'si İran uyruklu 3 kişi tutuklandı

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 00:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 00:15
Kaynak: İHA
Kayıp profesörün cesedi Porsuk Çayı'nda bulunmuştu: 2'si İran uyruklu 3 şüpheli tutuklandı

27 Haziran'da evinden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Bekir Karasu'nun cesedi, 5 gün süren arama çalışmaları sonucunda Porsuk Çayı'nda bulundu.

SAVCILIK GİZLİLİK KARARI VERDİ

Prof. Dr. Karasu'nun ölümü hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizlilik kararı çıkarılarak inceleme başlatıldı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, KGYS ve güvenlik kamerası incelemeleri sonucunda, Prof. Dr. Karasu'nun ortadan kaybolmadan önce aracına İran uyruklu Majid S. ve Hojjat S.'yi aldığı belirlendi. Şüphelilerin cinayetin ardından Adana'ya kaçtığı tespit edildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından oluşturulan özel ekip, Majid S. ve Hojjat S.'yi Adana'da yurt dışına çıkış hazırlığı yaparken yakaladı. Ayrıca, İran uyruklu şüphelileri Eskişehir'den Adana'ya götürdüğü belirlenen 2 şüpheli Adana'da, cinayetle ilgisi olabileceği belirlenen bir şüpheli ise Eskişehir'de gözaltına alındı.

ŞÜPHELİLERİN İLK İFADELERİ VE İTİRAFLARI

İran uyruklu şüpheliler, ilk ifadelerinde cinayeti birbirlerinin üzerine attı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, şüphelilerin Prof. Dr. Karasu'yu Odunpazarı ilçesi Karacaşehir Mahallesi'nden geçen Porsuk Çayı'na attıklarını itiraf etmeleri üzerine çalışmalarını yoğunlaştırarak cesede ulaştı.

Gözaltındaki işlemleri tamamlanan 5 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Eskişehir Adliyesi'nde savcılık ifadelerinin ardından Majid S. ve Hojjat S. 'kasten öldürme', Gökhan E. ise 'suçluyu kayırma' suçlarından tutuklandı. Diğer 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.