Narin Güran'ın eşyaları da o torbada!

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeninin vulunmasının ardından terliği, çantası ve elifba kitabı da cesedin içinde olduğu torbadan çıktı

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 22:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 22:54
Kaynak: İHA
Narin Güran'ın eşyaları da o torbada!

Diyarbakır’da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Cenazenin bulunduğu torbada Narin’in terliği, çantası ve elifba kitabı da yer aldı.

ÖLÜM SEBEBİ BİLİNMİYOR

Olayla ilgili olarak Diyarbakır Adli Tıp Kurumu önünde açıklamalarda bulunan Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren, yaklaşık 8 saattir süren bir otopsi işleminin devam ettiğini belirtti.

Eren, “Narin gömülü bir şekilde üzerine taşlar konularak bulunmuştu. Narin’in çantası da torbadaydı, terlikleri de torbadaydı bunlar hepsi delil. Ön delil toplama işlemleri yaklaşık 3 saat sürdü. Yaklaşık 2 buçuk 3 saattir dış otopsi sürdü. Şu an için ön rapor hazırlanacak. Patolojik ve biyolojik incelemeler raporlar gelmedikçe şu an için bir şey söylemek çok zor” dedi.

Otopsi sürecine 13-14 uzmanın katıldığını belirten Eren, "19 günden kaynaklı deforme olmuş. Bu konuda ilgili yetkili makamlar ön rapora ilişkin açıklama yapacaktır. Net bir şey söylemek mümkün değil. Şu an ölüm sebebi bilinmiyor. Gözaltı, otopsi işlemlerinden bağlı elde edilen delil elde edilen karar değil, daha önce birçoğu şüpheli veya beyan şahini olarak alınmıştı. Elifbası, terliği vardı" ifadelerini kullandı.

BEKLENEN RAPOR GELDİ

Gazeteci Emrullah Erdinç, sosyal medya hesabından Diyarbakır'da hayatını kaybeden 8 yaşındaki Narin Güran'ın adli tıp ön raporuna dair bazı detaylar paylaştı. Erdinç'in paylaştığı bilgilere göre, Narin'in boynunda boğma izi olduğu, cesedinin 15 gün boyunca suda kaldığı ve ayağında kırık tespit edildiği belirtildi.

Olayla ilgili devam eden soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı da 23'e yükseldi.

NARİN GÜRAN OLAYI

Diyarbakır’da 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ın acı haberi geldi.

Narin’in cansız bedeni, köyün 1,5 kilometre uzaklığındaki Eğertutmaz deresinde bulundu.

Mahalleye giriş çıkışlar yasaklanırken, ceset otopsi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında bir Cumhuriyet başsavcı vekili ve üç Cumhuriyet savcısı atadı.

Soruşturma çerçevesinde, Narin’in anne-babası ve kardeşi dahil toplam 23 şüpheliye gözaltı talimatı verildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.