Sinan Ateş davasında Eray Özyağcı hakkında suç duyurusu

22 sanığın yargılandığı Sinan Ateş davasında, Eray Özyağcı hakkında tehdit ve hakaret suçlamasıyla suç duyurusunda bulunuldu

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 20:22
Kaynak: İHA
Sinan Ateş davasında Eray Özyağcı hakkında suç duyurusu

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in 30 Aralık 2022'de Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesiyle ilgili davada, 22 sanığın yargı süreci devam ediyor.

Dava, Ankara 32'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde gerçekleştirilen duruşmada ele alındı.

Kemal Kılıçdaroğlu da oradaydı

Duruşmaya Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve aile üyeleri, sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da duruşmayı takip edenler arasındaydı ve Ayşe Ateş ile birlikte salonda bulundu.

Mahkeme başkanı, önceki gün yapılan duruşmada sanık Eray Özyağcı'nın gazetecilere yönelik “tetik” işareti yaptığına dair jandarma tarafından tutanak tutulduğunu ve bu tutanağın dava dosyasına eklendiğini bildirdi. Duruşma, savcının mütalaasına karşı sanıkların ve avukatların beyanlarıyla devam etti.

Sanık avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak beraat talebinde bulundular. Ardından, mahkeme başkanı, Eray Özyağcı'nın gazetecilere yaptığı işareti gerekçe göstererek, kendisi hakkında tehdit ve hakaret suçlamasıyla suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın duruşmasına yarın saat 09.00'da devam edileceği açıklandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.