Sıla bebek olayında yeni gelişme: 2 çocuk yer gösterme için olay yerinde

Sıla bebeğin olayında tutuklu 2  çocuk olay yerindeki eve getirilerildi. Çocuklardan yer gösterme yaparak olayı anlatmaları istendi

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 15:58
Kaynak: İHA
Sıla bebek olayında yeni gelişme: 2 çocuk yer gösterme için olay yerinde

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde fenalaşarak hastanede yoğun bakıma alınan 2 yaşındaki Sıla Y.'nin cinsel istismara uğradığının belirlenmesi üzerine olayla ilgili soruşturma sürerken, tutuklu 2 çocuk, olay yerindeki eve getirilerek yer gösterme işlemi yapıldı.

14 yaşındaki G.A ile 13 yaşındaki K.A tutuklu bulundukları cezaevinden olayın yaşandığı eve getirilerek Cumhuriyet savcısının talimatıyla soruşturma çerçevesinde yer gösterme ve tatbikat işlemi yapıldı.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından çocukların getiriliş sürecinde geniş güvenlik önlemleri alınırken olayın meydana geldiği evin bulunduğu sokaklar yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Yaklaşık iki saat süren yer gösterme işleminin ardından iki çocuk tekrar cezaevine götürüldü.

Sıla bebeğin hayati tehlikesi sürüyor.

Öte yandan yoğun bakımda tedavi altında olan 2 yaşındaki Sıla bebeğin hayatç tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Ne olmuştu?

Vucüdundaki öorluklar nedeniyle Malkara Devlet Hastanesi'ne götürülen 2 yaşındaki Sıla bebek için komşu evinde televizyon ünitesinden düştüğü edildi. Muayene ardından bebek ailesine teslim edildi. Daha sonra baygın halde tekrar hastaneye getirilen Sıla bebeğin vüvudunda ciddi darp izleri olduğu gölzemlendi ve polise haber verildi. Durumu ağır olan bebek, Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde ameliyat edildi. Yapılan tetkikler sonucu bebeğin fiziksel şiddete uğradığı ve beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Olayın ardından cinsel istismar ortaya çıktı.

Adli Tıp raporlarında ise bebeğin cinsel istismara uğradığı kesinleşti. Bu rapor ışığında anne Bakiye Y., birlikte yaşadığı S.Ö., komşusu K.A. ve 13 ile 14 yaşlarındaki iki çocuk tutuklanırken Sıla  bebeğin 4 yaşındaki kardeşi devlet korumasına alındı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.