TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal medya paylaşımlarına soruşturma: Kayseri olaylarına ilişkin 10 tutuklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kayseri'de yaşanan olaylarla ilgili sosyal medyada provokatif paylaşımda bulunan ve izinsiz gösterilere katılan toplam 10 kişinin tutuklandığını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 23:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 23:23
Kaynak: AA
Sosyal medya paylaşımlarına soruşturma: Kayseri olaylarına ilişkin 10 tutuklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 30 Haziran'da Kayseri'de yaşanan olayların ardından sosyal medyada "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarına karışan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, 22 şüpheliye işlem yapıldı. Gözaltına alınan 8 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 3'ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı ve 1 kişinin adli işlemleri devam ediyor.

İzinsiz Gösterilere Katılım

İstanbul genelinde izinsiz toplanmalara ve olaylara karıştıkları tespit edilen 29 şüpheliye yönelik operasyonlarda ise 6 kişi tutuklandı. Ayrıca, 2 şüpheliye adli kontrol hükümleri uygulanırken, 3 kişinin adli işlemleri sürüyor.

Emniyet yetkilileri, benzer suçlara karışan kişilere yönelik operasyonların kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Sosyal medya üzerinden yapılan provokatif paylaşımlar ve izinsiz gösterilere katılım, güvenlik güçlerinin yakın takibinde olacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden her türlü provokatif eyleme karşı mücadelesini sürdüreceğini ve toplum huzurunu bozacak davranışlara asla izin vermeyeceğini vurguladı. Bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonlar, kamu düzenini koruma adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.