Uçakta bomba ihbarı!

Uçakta bomba ihbarı yapılması üzerine Hindistan'dan Almanyaya giden uçak Erzrum'a acil iniş yaptı

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 21:47
Kaynak: İHA
Uçakta bomba ihbarı!

Hindistan'dan Almanya'ya giden bir yolcu uçağına bomba ihbarı yapılması üzerine Erzurum Havaalanı'na acil iniş gerçekleştirildi.

Erzurum hava sahası tüm uçuşlara kapatılırken bölgeye AFAD, sağlık, polis ve itfaiye ekipleri intikal etti.

Bomba ihbarı yapılan uçaktaki 247 yolcu yüksek güvenlik önlemleri ile tahliy edildi.

Ekipler uçağın kargo ve kabin bölümünde incelemeler başlattı

Erzurum'daki İstanbul ve Ankara seferleri iptal olunca yolcular otobüslere aktarıldı.

Mustafa Çiftçi: Erzurum uçuşa kapatıldı

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum hava sahasının uçuşa kapatıldığını söyledi ve şöyle devam etti:

"Şu an ekipler sahada, valizleri arıyor. AFAD ekipleri, yolcuları güvenli şekilde tahliye etti. Emniyet, polis özel harekat, tüm ekiplerimiz sahada. Bütün ekiplerimiz, uçağın içinde ve etrafında güvenlik önlemini aldılar. Erzurum hava sahası uçuşa kapatıldı."

Abdulkadir Uraloğlu: Arama çalışmaları devam ediyor

Erzurum’a bomba ihbarı nedeniyle acil iniş yapan Vistara Hava Yolları’na ait yolcu uçağında arama çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Hindistan'ın Mumbai kentinden Almanya'nın Frankfurt kentine gitmek üzere havalanan Vistara Hava Yolları’na ait yolcu uçağı Türk Hava sahasında iken yapılan bomba ihbarı üzerine saat 15:38’de acil durum çağrısında bulunmuştur. Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğümüzce gerekli koordinasyon sağlanarak güvenlik önlemlerinin de alınması ile uçağın saat 16.38’de Erzurum Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde inişi gerçekleştirilmiştir. 237 yolcu ve 14 mürettebat sorunsuz bir şekilde tahliye edilmiş olup, uçaktaki arama arala çalışmaları devam etmektedir. İlk etapta yapılan incelemeler neticesinde yolcu ve mürettebatta herhangi bir olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Erzurum Havalimanı güvenlik nedeniyle saat 21.00’a kadar notamlanarak trafiğe kapatılmıştır. Gerekli tahkikatların ardından gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

Ali Yerlikaya: Acil durum nedeniyle iniş ve kalkışlara izin verilmemektedir

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Vistara Havayolları'na ait bir yolcu uçağının Erzurum Havaalanı'na acil iniş yapmasıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Yerlikaya açıklamasında, “Bugün, Vistara Havayolları’na ait VTI027 sefer sayılı Mumbai-Frankfurt uçuşunu yapan yolcu uçağının tuvaletinde 'Uçakta bomba olduğu' yazılı bir kağıt bulunmuş ve bu ihbar üzerine uçak 16.30 sıralarında Erzurum Havalimanımıza acil iniş yapmıştır. 234 yolcu ve 13 mürettebat sorunsuz bir şekilde uçaktan indirilmiştir. 2 bomba imha uzmanı ve 1 arama köpeği ile uçak içerisinde arama işlemleri devam etmektedir. Havaalanında AFAD, itfaiye, sağlık, emniyet, UMKE ve DHMİ ekipleri tarafından gerekli tedbirler alınmıştır. Erzurum Havaalanımıza saat 21.00’a kadar acil durum nedeniyle iniş ve kalkışlara izin verilmemektedir” ifadelerine yer verdi.

Bomba ihbrı nereye yapılır?

Bomba ihbarında bulunmak için 140 numaralı Terör İhbar Hattı aranmalıdır.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.