TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Apple'dan Yeni Bir Adım: Kızılötesi Kameralı AirPods Geliyor

Dünyanın en büyük kulaklık üreticisi olan Apple, yakında ilginç bir AirPods satışa sunacak. Bir süredir sızıntılara konu olan kamera sistemli AirPods kulaklıkları için tarih verildi. Peki bu kameralar ne işe yarayacak?

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 15:24
Kaynak: HABER MERKEZİ
Apple'dan Yeni Bir Adım: Kızılötesi Kameralı AirPods Geliyor

Geçtiğimiz şubat ayında çıkan haberler, Apple’ın AirPods kulaklıklarına büyük bir yenilik getirmeyi planladığını göstermişti. İddialara göre, şirketin kulaklıklara kamera eklemeyi düşündüğü öne sürülmüştü.

Bu konuya dair yeni bir gelişme yaşandı. Apple hakkında güvenilir bilgiler paylaşan analist Ming-Chi Kuo, teknoloji devinin kameralı AirPods modelleri için planladığı tarihi açıkladı. Kuo’ya göre, kamera modülüne sahip AirPods, 2026 yılında piyasaya sürülecek.

Kameralı AirPods Geliyor

AİRPODS'A KIZILÖTESİ KAMERA EKLENİYOR

Apple'ın AirPods'a ekleyeceği bu yeni özellik, standart bir kameradan farklı olarak kızılötesi bir kamera olacak. Bu kamera, iPhone ve iPad'deki FaceID sistemlerinde kullanılan teknolojilere benzer bir yapıya sahip olacak. Yeni AirPods, kamerası sayesinde uzamsal ses deneyimini daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Kameralı AirPods Geliyor

Daha basit bir şekilde ifade etmek gerekirse, Apple'ın amacı kameralı AirPods'u Vision Pro ve gelecekte piyasaya süreceği diğer başlıklarla uyumlu hale getirmek. Şirket, bu cihazlardaki kullanıcı deneyiminin AirPods ile daha üstün olmasını amaçlıyor.

Kamera, cihazın çevresindeki görüntü değişikliklerini algılamasına olanak tanıyacak. Örneğin, Vision Pro'da video izleyen ve bu yeni AirPods'u kullanan bir kişi, başını belirli bir yöne çevirdiğinde kulaklık o yöndeki sesleri daha belirgin hale getirebilecek. Yani, baktığınız yönden gelen sesler daha ön planda olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.