Astrofizikçi Umut Yıldız kimdir? Umut Yıldız kaç yaşında, nereli?

Dr. Umut Yıldız'ın NASA'dan ayrılıp Türkiye'ye döneceğini duyurmasının ardından, sosyal medyada gündem olan Umut Yıldız hakkında meraklı sorular arttı. Peki, Astrofizikçi Umut Yıldız kimdir? Umut Yıldız hakkında merak edilenler haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2024 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2024 13:52
Kaynak: HABER MERKEZİ
Astrofizikçi Umut Yıldız kimdir? Umut Yıldız kaç yaşında, nereli?

Uzayla ilgili konferans görüşmelerine katılan Türk öğrencilerin dikkatini çeken Dr. Umut Yıldız'ın Türkiye'ye dönme kararı almasının ardından merak konusu oldu. Astrofizikçi Umut Yıldız'ın yaşamı ve kökeni hakkındaki bilgiler, merak konusu oldu. Umut Yıldız kimdir? Umut Yıldız kaç yaşında, nereli?

UMUT YILDIZ KİMDİR?

Dr. Umut Yıldız, 1982 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Ailesinin kökeni Ordu'ya dayanan Yıldız'ın babası polis memuru olduğu için çocukluğu, Karabük, Zonguldak ve Çanakkale gibi farklı şehirlerde geçti. Uzay ve yıldızlara olan ilgisini küçük yaşlarda keşfeden Yıldız, Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'ne kabul edildi ve 2000 yılında başladığı üniversite eğitimini 2004 yılında başarıyla tamamladı. Astronomiye olan ilgisi üniversite yıllarında daha da artan Yıldız, mezuniyetinin ardından Hollanda'nın Groningen Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamladı. Burada astrofizik alanında araştırmalara devam eden Yıldız, 2007 yılında Leiden Üniversitesi'nde doktora programına başladı ve doktorasını astrokimya ve molekül astrofiziği üzerine tamamladı.

Leiden Üniversitesi'ndeki doktora sonrası araştırma görevine ek olarak, 2013 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne giderek NASA'nın Jet Propulsion Laboratory (JPL) adlı kurumunda göreve başlayan Yıldız, derin uzay iletişimi ve astrofizik alanlarında araştırma mühendisi olarak çalışmaktadır. Bilimle iletişimi kuvvetli bir şekilde benimseyen Yıldız, sadece bir bilim insanı olmanın ötesinde bir bilim iletişimcisi ve popüler bilim yazarıdır. Uzay ve astronomi konularında çeşitli platformlarda programlar yapmak, makaleler yazmak ve konferanslar vermek gibi faaliyetlerle bilimi geniş kitlelere aktarmaktadır.

UMUT YILDIZ NEREDEN MEZUN?

Uzay ve yıldızlara küçüklükten beri ilgisi olsun Yıldız, 2000 yılında Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümünde okudu ve 2004 yılında başarıyla tamamladı.

UMUT YILDIZ NEREDE ÇALIŞIYOR?

Umut Yıldız, NASA'ya ait Jet Propulsion Laboratory (JPL)'de derin uzay iletişimi ve astrofizik alanlarında araştırmacı olarak çalışıyordu.

UMUT YILDIZ KAÇ YAŞINDA?

1982 doğumlu olan Umut Yıldız, 2024 yılında 42 yaşındadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.