Instagram’da yeni özellik alarmı! Herkes tarafından görülebiliyor

Meta, Instagram için yeni bir özellik geliştirdiğini duyurdu. Buna göre, artık Instagram kullanıcıları, diğer kullanıcıların hikayelerine yorum yapabilecek. İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 14:11
Kaynak: HABER MERKEZİ
Instagram’da yeni özellik alarmı! Herkes tarafından görülebiliyor

Günümüzde en fazla kullanıcıya sahip olan sosyal medya uygulamalarından biri de Instagram. Instagram, teknolojinin hayatımıza entegre olmasıyla öyle bir hal aldı ki, kendi içerisinde yeni bir sektör ve pazar oluşmasını sağladı. Dünya çapında milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan Instagram, sürekli olarak kendisini yeniliyor ve çeşitli özelliklerle kullanıcılarının karşısına çıkıyor.

HİKAYELERE YORUM YAPILABİLECEK

Kullanıcılar arasında etkileşimi artırmayı amaçlayan Instagram, bu kez Instagram hikayelerine yeni bir soluk getirmeyi planlıyor. Video ve fotoğraf paylaşımı temelli olan Instagram uygulamasında, bu güne kadar yalnızca fotoğraf ve videolara yorum yapılabiliyordu. Ancak Meta’nın açıkladığı yeni güncelleme sayesinde artık kullanıcılar, hikayelere de yorum yapabilecek. Tıpkı fotoğraf ve video yorumlarında olduğu gibi, hikayelere yapılan yorumlar da herkes tarafından görülebilecek. Hikayeye yapılan yorumlar, hikayeyle birlikte 24 saat sonra silinecek.

Bu yeni güncelleme kullanıcının inisiyatifine bırakılmış olup, dileyen kullanıcılar hikayeye yorum yapma özelliğini devre dışı bırakabilecek.

Instagram başkanı Adam Mosseri, hikayeler özelliğinin Instagram’ın en çok kullanılan özelliği olduğunu açıklamıştı. Bu yeni özellik sayesinde hikayeler özelliğinin işlevinin artırılması amaçlanıyor.

instagram

FORMATTA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEK

Instagram’ın, kare formatı tarihe karışacak… Kullanıcı deneyimini esas alan Meta, Instagram uygulaması için temelden değişikliğe gitmeyi planlıyor. Kurulduğyu günden bu yana kare formatta kullanıcılara sunulan Instagram’ın dikdörtgen formata geçmeye hazırlanıyor. Bu değişikliğin, şu an için belirli bir kullanıcı grubu üzerinde deneme aşamasında olup, zaman içerisinde yaygın bir uygulama haline gelmesi bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.