Siber güvenlik eğitiminde yeni dönem: 100 öğrenciye fırsat

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi koordinasyonunda açılan siber güvenlik meslek yüksekokulları, Ankara, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'de 100 öğrenciye eğitim verecek

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 12:01
Kaynak: AA
Siber güvenlik eğitiminde yeni dönem: 100 öğrenciye fırsat

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin koordinasyonunda, Ankara, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'de açılan siber güvenlik meslek yüksekokulları yeni dönemde 100 öğrenciye "siber güvenlik analisti ve operatörü" olma imkanı sunacak. Yükseköğretim Kurumu ile yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde, teknoparkları bulunan Ankara ve Ege üniversiteleri ile Gebze ve İstanbul teknik üniversiteleri bünyesinde açılan bu okullar, 2023 güz döneminde eğitim vermeye başladı.

Açılan okullar, 2023 yerleştirme sonuçlarına göre 10 binden fazla ön lisans programı arasında taban puanlara göre ilk 10'a girmeyi başardı. İstanbul Teknik Üniversitesi birinci sırada yer alırken, Gebze Teknik Üniversitesi dördüncü, Ankara Üniversitesi altıncı ve Ege Üniversitesi sekizinci sırada bulunuyor. Geçen dönem 25 kişilik kontenjanla sınırlı olan okullara, yeni dönemde 100 öğrenci alınacak.

Siber güvenlik Eğitim İçeriği ve Destekler

Öğrenciler, ilk sınıfta temel programlama, bilişim ve ağ teknolojileri gibi derslerle başlarken, ikinci sınıfta sızma testi ve güvenli yazılım geliştirme gibi konularla devam edecekler. Ayrıca, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi üye firmalarının katkılarıyla burs ve staj imkânı sağlanacak. Öğrenciler, teorik bilgileri pratikte uygulama fırsatı bulacak ve zorunlu iş yeri eğitim uygulamalarına katılacaklar.

Siber Güvenlik Yetkinlikleri

Öğrenciler, siber güvenlik analisti ve operatörü olarak bilgi sistemlerindeki güvenlik açıklarını tespit etme, riskleri değerlendirme ve siber güvenlik olaylarına müdahale etme yetkinlikleri kazanacaklar. Ayrıca, siber güvenlik araçlarını kullanarak potansiyel tehditlere karşı koruma önlemleri geliştirecekler.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.