TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Biden başkanlık yarışından çekildi mi? Beyaz Saray’dan açıklama geldi!

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD Başkanı Joe Biden’ın kasım ayındaki başkanlık seçimlerinden adaylığını geri çekmeyeceğini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 23:24
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 23:24
Kaynak: İHA
Biden başkanlık yarışından çekildi mi? Beyaz Saray’dan açıklama geldi!

ABD Başkanı Joe Biden’ın kasım ayındaki başkanlık seçimlerinden adaylığını geri çekip çekmeyeceğine ilişkin tartışmalara Beyaz Saray'dan yanıt geldi. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, düzenlediği basın toplantısında, Biden’ın eski ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı TV düellosundaki başarısızlığının ardından başkanlık yarışından çekilmeyi planlayıp planlamadığı sorusuna "Kesinlikle hayır" yanıtını verdi.

Jean-Pierre, Biden’ın adaylığını sürdürme kararlılığının altını çizerken, tartışmanın ardından yaşanan spekülasyonları da sona erdirmiş oldu.

BİDEN’DAN TV DÜELLOSU SONRASI AÇIKLAMA: YORGUNDUM

TV düellosunda Trump'a karşı üstünlük sağlayamayan Biden, kötü performansının ardından başkanlık yarışından çekilmesi yönünde gelen çağrılar üzerine açıklamada bulundu. Biden, Trump’la karşılaşmasının "iyi gitmediğini" kabul ederek, performansındaki düşüşü yoğun yurtdışı seyahatlerine bağladı. Biden, "En iyi gecem değildi. Ama gerçek şu ki çok zekice davranmadım. Tartışmadan önce yaklaşık 100 saat diliminden geçerek birkaç kez dünyayı gezmeye karar verdim. Çalışanlarımı dinlemedim, geri döndüm ve neredeyse sahnede uyuyordum. Bu bir mazeret değil ama bir açıklama" dedi.

Biden'ın bu açıklaması, özellikle yaşına ilişkin endişeleri artırırken, Beyaz Saray’ın adaylığını geri çekmeyeceği yönündeki kararlı duruşu dikkat çekti. Biden, başkanlık yarışındaki yerini koruyarak, Kasım ayında yapılacak seçimlerde yeniden aday olacak.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.