TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege adaları alevler içinde: Binlerce kişi tahliye edildi, 5 itfaiyeci yaralandı

Yunanistan’ın Ege adalarında çıkan orman yangınları, binlerce kişinin tahliye edilmesine ve 5 itfaiyecinin yaralanmasına neden oldu. Kos Adası’nda başlayan yangın, beldelere ilerledi. Sakız Adası’nda 5 itfaiyeci yaralandı. Girit’teki yangın kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri ve gönüllüler seferber

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 17:02
Kaynak: İHA
Ege adaları alevler içinde: Binlerce kişi tahliye edildi, 5 itfaiyeci yaralandı

Yunanistan’ın Ege adaları Kos (İstanköy), Girit ve Sakız Adası’nda çıkan orman yangınları, binlerce kişinin tahliye edilmesine ve 5 itfaiyecinin yaralanmasına neden oldu.

Kos Adası’nda Tehlike Sürüyor

Kos Adası’ndaki Antimachia köyünde başlayan yangın, kuvvetli rüzgarların etkisiyle adanın doğu kıyısındaki turizm beldesi Kardamaina'ya doğru ilerledi. Yangının ilerlemesi nedeniyle yaklaşık 10 bin kişi, turistler ve yerel halk, okullara, spor tesislerine ve otellere tahliye edildi. İtfaiyeciler, alevlerin yerleşim alanlarına ulaşmasını önleyerek büyük bir felaketi engelledi. Atina ve Rodos'tan gelen itfaiye ekiplerinin yardımıyla yangının bir kısmı kontrol altına alındı.

Sakız Adası’nda Yangınla Mücadele

Sakız Adası'nın kuzeybatısında yer alan Sidirounda köyünde başlayan yangına, Midilli Adası ve Atina'dan takviye itfaiye ekipleri gönderildi. Alevlerin ormanlık alanı aşması ve yerleşim alanlarına ulaşması engellendi. Yangına müdahale sırasında 5 itfaiyeci hafif yaralandı. Yangını başlatan kişi olarak tespit edilen 63 yaşındaki bir şahıs, yanlışlıkla yangının çıkmasına neden olduğu gerekçesiyle 9 bin euro para cezasına çarptırıldı ve hakkında kundakçılık suçundan soruşturma başlatıldı.

Girit’te Yangın Kontrol Altında

Girit Adası’ndaki Vianos bölgesinde çıkan yangın nedeniyle Katofygi köyü tedbir amaçlı tahliye edildi. Yangınla mücadele için adanın diğer bölgelerinden yardım gönderildi. Çevresindeki vadi nedeniyle alevlerin yayılmasının önlendiği yangının kontrol altına alındığı açıklandı.

Yunanistan, Ege adalarında çıkan bu yangınlarla mücadele ederken, yerel ve ulusal itfaiye ekipleri ve gönüllüler seferber olmuş durumda. Tahliye edilenler için güvenli alanlar oluşturulurken, yangınların tamamen söndürülmesi için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.