TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski Hollanda Başbakanı Dries van Agt ve karısı ötenazi yoluyla yaşamlarını sonlandırdı

Eski Hollanda Başbakanı Dries van Agt ve eşi Eugenie Krekelberg, 93 yaşlarında ötenazi yolu ile yaşamlarına son verdiler.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2024 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2024 12:47
Kaynak: HABER MERKEZİ
Eski Hollanda Başbakanı Dries van Agt ve karısı ötenazi yoluyla yaşamlarını sonlandırdı

Hollanda'nın eski Başbakanı Dries van Agt, eşi Eugenie Krekelberg ile birlikte ötanazi yöntemiyle hayata veda etti. Katolik kökenli eski Hollanda başbakanı Dries van Agt ve eşi Eugenie, birlikte el ele ötanazi kararı aldı ve hayata gözlerini yumdu. İkisi de 93 yaşındaydı. Guardian'ın aktardığı habere göre, geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleşen bu ölümler, Hollanda'da giderek yaygınlaşan "ikili ötanazi" trendinin bir parçası olarak yorumlanıyor.
Hollanda medyasına yansıyan bilgilere göre, 1977-1982 yılları arasında başbakanlık yapan ve Hristiyan Demokrat Temyiz Partisi'nin kurucularından olan Van Agt, 70 yıllık eşiyle birlikte hayatına son verdi. Her ikisinin de çok hasta olduğu ve "birbirleri olmadan yaşamak istemedikleri" belirtiliyor.

2019’DAN BU YANA ESKİ SAĞLIĞINA KAVUŞAMADI

Öte yandan, Van Agt, 2019'da geçirdiği beyin kanamasından sonra hiçbir zaman tam olarak sağlığına kavuşamamıştı.
Yetkililere göre, Hollanda'da yılda yaklaşık bin kişinin ötanazi talepleri yerine getiriliyor. 2022'de ötanaziyle yaşamını sonlandıranların %5,1'inin çiftler olduğu kaydedildi.

ÖTENAZİ NEDİR? TÜRKİYE’DE ÖTENAZİ UYGULANIR MI?

Ötenazi kavramı arama motorlarında sıklıkla aratılan bir terim olmuştur. Peki ötenazi nedir, Türkiye’de ötenazi yapılıyor mu? İşte soruların yanıtları…
Ötenazi, ağır bir hastalık veya yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen bir durum nedeniyle yaşamın sonlandırılmasını ifade eden bir tıbbi uygulamadır. Bu terim, hasta tarafından isteğe bağlı olarak veya hasta iletişim kuramayacak durumda ise yakınlarının talebiyle gerçekleştirilebilir. Ötenazi, acı çekme ve yaşam kalitesinin düşmesi gibi durumları önlemek amacıyla tercih edilebilir. Ancak, ötenazi uygulaması yasalara ve etik kurallara sıkı sıkıya bağlıdır ve her ülkede yasal düzenlemelere tabidir.
Ötenazi uygulaması Türkiye’de yasal değildir ve uygulayan kişiler Anayasa’nın 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'na göre, tasarlayarak adam öldürme hükümlerine göre yargılanır ve ağırlaştırılmış müebbet (ömür boyu) hapis cezasıyla cezalandırılır.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.