Fransa'da yeni bir hükümet kuruldu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 2,5 aylık belirsizliğinden sonra sandıktan birinci çıkan sol ittifakın adayı yerine atadığı eski Avrupa Birliği (AB) Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier başkanlığındaki hükümet kuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2024 00:14
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2024 00:19
Kaynak: İHA
Fransa'da yeni bir hükümet kuruldu

Fransa'da 2,5 aylık belirsiz süreçten sonra yeni hükümet kuruldu. Ulusal Meclis'in askıda kaldığı ve ülke içindeki siyasi bölünmelerin derinleştiği seçimlerin üzerinden 2,5 ay geçmesinden sonra Elysee Sarayı açıklama yaptı. Açıklamada, Macron'un sandıktan birinci çıkan sol ittifakın adayı yerine başbakan olarak atadığı eski Avrupa Birliği (AB) Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier'in hükümeti kurduğu ifade edildi. Açıklamada, 39 üyeli kabinede 33 yaşındaki Antoine Armand'ın maliye bakanı olarak görev yapacağı, Jean-Noel Barrot'un ise dışişleri bakanı olacağı belirtildi. Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu'nun ise görevini sürdüreceği aktarıldı.

Barnier'in başbakanlığına ülkede protesto

Fransa'da 7 Temmuz'da yapılan ikinci tur seçimlerinde birinci olan Yeni Halk Cephesi başbakan adayı olarak Lucie Castets'i bildirmişti. Macron, Castets'in Ulusal Meclis'te güven oyu almasının mümkün olmadığını ifade etmiş ve başbakan olarak atamayı reddetmişti. Macron 5 Eylül'de merkez sağ Cumhuriyetçiler (LR) Partisinden Michel Barnier'i Başbakan olarak atama kararı almıştı. Michel Barnier başbakan olarak seçilmesinden sonra yaptığı açıklamada, sol görüşlü politikacıların da dahil olduğu her kesimden politikacıların bulunduğu bir hükümet kurmaya açık olduğunu ifade etti. Barnier'in başbakanlığı ülkede protestolara sebep oldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.