Fransa’dan İsrail'e silah sevkiyatlarının durdurulması çağrısı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İsrail'e silah sevkiyatlarının çatışmaları körüklediğini belirterek Gazze'de silah sevkiyatlarının durdurulması ve siyasi çözüm çağrısında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 17:59
Kaynak: İHA
Fransa’dan İsrail'e silah sevkiyatlarının durdurulması çağrısı

Macron, Villers-Cotterets şehrinde düzenlenen 19. Frankofoni Zirvesi'nde konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İsrail'e silah sevkiyatlarının çatışmaları daha da körüklediğini belirterek, "Bugün önceliğimiz, Gazze'de çatışmaları sürdürmek için silah sevkiyatlarının durdurulması ve siyasi bir çözüme dönülmesi olmalıdır” dedi.

İsrail’e silah sevkiyatı çatışmaları körüklüyor

Konuşmasında Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılara değinen Macron, İsrail'e yapılan silah teslimatlarının durdurulması çağrısında bulundu. Macron, silah sevkiyatlarının çatışmaları daha da körüklediğini belirten Macron, “Bugün önceliğimiz, Gazze'de çatışmaları sürdürmek için silah sevkiyatlarının durdurulması ve siyasi bir çözüme dönülmesi olmalıdır” diye konuştu.

Diplomatik çabaların ateşkes için yetersiz

Fransa'nın İsrail'e silah sevkiyatı yapmadığını vurgulayan Macron diplomatik çabaların bir ateşkes sağlanması adına yetersiz kaldığını söyledi. Macron, “Ne yazık ki, söylediklerimiz duyulmuyor. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya da tekrar söyledim ve ateşkesin sağlanamamasının İsrail'in güvenliği açısından bile yanlış bir politika olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Lübnan yeni bir Gazze'ye dönüşmemeli

Gazze'deki mevcut çatışmaların uzun vadede bölgedeki huzuru tehdit ettiğini belirten Macron, "Halkların gözünde bu çatışmalar, daha büyük bir düşmanlığa yol açıyor ve bu tehlikeli bir süreç” ifadelerini kullandı.

Fransa için Orta Doğu'daki çatışmaların tırmanmasını önlemenin öncelik olduğunu belirten Macron, “Lübnan halkı bir kez daha kurban edilmemeli ve Lübnan yeni bir Gazze'ye dönüşmemeli” diye vurguladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.