Helene Kasırgası ABD'yi vurdu: Çok sayıda ölü var

ABD’de bugün karaya çıkan Helene Kasırgası sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 20’ye ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 23:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 23:20
Kaynak: İHA
Helene Kasırgası ABD'yi vurdu: Çok sayıda ölü var

ABD’de etkili olan Helene Kasırgası yaşamı felç etti. Florida ve Georgia eyaletlerinde etkili olan kasırga sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 20’ye ulaştı. Çok fazla semt, kasırganın yol açtığı şiddetli yağışlar sebebiyle sular altında kalırken, 4 milyondan fazla ev ve işyerinde elektrikler gitti.

Kategori 4 seviyesindeki kasırga teknelerin ve ağaçların devrilmesine, araçların ve caddelerin sular altında kalmasına sebep oldu. Georgia eyaletine bağlı Atlanta şehrinde güvenlik güçleri sel sebebiyle çok sayıda tahliye operasyonu düzenledi.

Yalvarıyorum, dışarı çıkmayın

Ulusal Hava Durumu Servisi tarafından gerçekleşen açıklamada, Georgia, Güney Carolina ve Kuzey Carolina eyaletlerindeki çeşitli semtler için ani sel uyarıları yayınlanırken, “Bu, özellikle tehlikeli bir durumdur. Şimdi daha yüksek yerlere gidin” ifadeleri yer aldı. ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC) ise, fırtına dalgalarının, rüzgarların ve şiddetli yağışların sürdüğünü aktardı. ABD Sahil Güvenliği kasırga nedeniyle akıntıya kapılan 9 kişinin kurtarıldığını bildirdi.

Florida'nın acil durum yönetimi direktörü Kevin Guthrie, “Yalvarıyorum, dışarı çıkmayın. Etkilenen bölgelerde bin 500 arama ve kurtarma personelimiz var. Lütfen yolumuzdan çekilin ki biz de işimizi yapabilelim” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.