Hizbullah’ın yeni lideri olması bekleniyordu: Haşim Safiyuddin’den haber alınamıyor

Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından yeni lider olarak öne çıkan isim Haşim Safiyuddin’den haber alınamıyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 23:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 23:13
Kaynak: İHA
Hizbullah’ın yeni lideri olması bekleniyordu: Haşim Safiyuddin’den haber alınamıyor

İsrail perşembe günü Lübnan’da bir yeraltı sığınağına saldırı düzenledi. Lübnanlı ismi açıklanmayan bir güvenlik kaynağına göre İsrail’in saldırıda hedef aldığı Haşim Safiyuddin ile dünden bu yana irtibat kurulamıyor.

Haşim Safiyuddin ile irtibar kuralamıyor

İsrail, Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından yeni lider olması beklenen Haşim Safiyuddini hedef aldı. Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyindeki Dahiyeh bölgesinde bir yeraltı sığınağına düzenlediği saldırı sonrası Haşim Safiyuddin’den haber alınamıyor. Katar merkezli haber kanalı Al Jazeera'nın haberine göre, Lübnanlı güvenlik kaynakları bugün yaptıkları açıklamada, dünden bu yana Safiyuddin ile irtibat kurulamadığını belirtti. İsmi açıklanmayan kaynaklar, kurtarma ekiplerinin İsrail saldırıları nedeniyle bölge taraması yapamadığını söyledi.

İsrail yetkilileri Haşim Safiyuddin’in öldürüldüğünden emin

İsrail medyası, İsrailli güvenlik yetkililerinin Safiyuddin'in öldürüldüğünden gün geçtikçe daha fazla emin olduklarını aktardı. Hizbullah tarafından ise  saldırıdan bu yana Safiyuddin hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.