Hizbullah lideri Nasrallah: Bu bir savaş ilanıdır

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Hizbullah mensuplarının kullandığı telsizlerin patlatılmasının ardından yaptığı açıklamada, “Amaç telsiz cihazları taşıyan binlerce kişiyi öldürmekti. Bu terörist eylemler Lübnan halkına ve ülkenin egemenliğine karşı bir eylemdir. Bu bir savaş ilanıdır” şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 20:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 20:36
Kaynak: İHA
Hizbullah lideri Nasrallah: Bu bir savaş ilanıdır

Lübnan'da Hizbullah mensuplarının kullandığı telsizlerin patlatılmasından sonra İsrail ile yaşanan gerginlik büyürken Hizbullah lideri Hasan Nasrallah açıklamalar yaptı. Kendisini bu konuşmaya iten şeyin son 2 günde yaşanan olaylar olduğunu ifade eden Nasrallah, 1 yıla yakın zamandır süren çatışmalara ilişkin analiz ve raporlarını 7 Ekim'de sunmayı planladığını, ancak 48 saat içinde yaşananların “bu mesajı gerektirdiğini” aktardı. Nasrallah, “Son birkaç gündür yaşanan krizin iyi yanlarından biri de ülke genelinde yaşanan dayanışma ve birlikteliktir” diye konuştu.

Saldırılar kamuya açık yollarda gerçekleşti

İsrail'in koordineli saldırılar gerçekleştirerek tüm kısıtlamaları ve kırmızı çizgileri aştığına dikkat çeken Nasrallah, “Saldırıların bazıları hastanelerde, eczanelerde, pazar yerlerinde, dükkanlarda, hatta konutlarda, özel araçlarda ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce sivilin bulunduğu kamuya açık yollarda gerçekleşti” dedi.

İsrail'in 4 binden fazla çağrı cihazının kullanımda olduğunu bildiği için saldırıya bu cihazları hedef alarak başladığını aktaran Nasrallah, “Bu cihazlar bağışlandığında İsrail aynı anda 4 bin kişiyi ve çevresindekileri öldürmeye çalıştı. Aynı saldırı ikinci gün de tekrarlandı ve amaç telsiz cihazları taşıyan binlerce kişiyi öldürmekti” dedi.

Nasrallah saldırıları “terörist bir eylem” ve “katliam” olarak nitelendirdi. Bu saldırıların Lübnan halkına ve ülkenin egemenliğine karşı bir eylem olduğunu ifade eden Nasrallah, bunun bir savaş ilanı olduğunu aktardı.

Bu darbe bizi yıkamaz

Ellerindeki çağrı cihazlarının birçoğunun kullanım dışı olduğunu, kapatıldığını ya da saklandığını ifade eden Nasrallah, İsrail'in kasten binlerce Lübnanlıyı birkaç dakika içinde öldürmek istediğini söyledi. Hizbullah'ın çeşitli senaryoları inceleyen bir dizi soruşturma komitesi oluşturduğunu aktaran Nasrallah, “Herhangi bir sonuca varmadan tüm ayrıntılar belirlenecek” diye konuştu.

Nasrallah, “İsrail, ABD ve diğer teknoloji süper güçleri tarafından desteklendiği için teknolojik üstünlüğe sahip, bunun farkındayız. Ne kadar büyük ya da güçlü olursa olsun bu darbe bizi yıkamaz. Ve sizi inançla ve güvenle temin ederim ki, bu sert, eşi benzeri görülmemiş darbe bizi dize getirmedi ve getirmeyecek” dedi.

Sonuçları ve olasılıkları ne olursa olsun Lübnan'daki direnişin Gazze'yi desteklemekten vazgeçmeyeceğini aktaran Nasrallah, İsrail'in kuzeyinde yerlerinden edilen sakinleri bölgelerine geri gönderemeyeceklerini belirtti. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları bitene kadar Hizbullah'ın Güney Lübnan'daki operasyonlara süreceğine dikkat çeken Nasrallah, “Lübnan'daki direniş Gazze'deki, Batı Şeria'daki ve tüm mağdurlardaki direnişi desteklemekten vazgeçmeyecektir” dedi.

Amaç Lübnanlıların arasına nifak sokmaksa bu engellendi

Nasrallah, “Saldırılar komuta, kontrol ya da altyapıyı etkilemedi. Sizi temin ederim ki altyapımıza dokunulmadı” diye konuştu.

Saldırıların Hizbullah'ın inancını, kanaatini ve hazırlığını sarsmadığına dikkat çeken Nasrallah, “Aksine, bu bizi daha kararlı, daha sağlam ve daha inatçı hale getirdi. Eğer İsrail'in amacı Hizbullah'ı Gazze'de yaşananlardan ayırmaksa, bu başarısız oldu. Amaç Lübnanlıların arasına nifak sokmaksa bu da engellendi” dedi. Nasrallah durumu sakinleştirmenin tek yolunun İsrail'in Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria'ya yönelik saldırılarını durdurması olduğuna dikkat çekti.

İsrail'in Lübnan'a girme ihtimalinin Hizbullah için tarihi bir fırsat olacağını ifade eden Nasrallah, “Bunun hiç şüphesiz vahim sonuçları olacaktır” dedi.

İsrail'in sınırda bir tampon bölge oluşturma planlarının “tuzak” olacağını ifade eden Nasrallah, son iki gündeki saldırıların “adil bir cezayla” cevaplanacağını ve savaşın en hassas ve kesin aşamasına girdiğine dikkat çekti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.